Home

Nieuws 6 reacties

'Organisaties forceren eenzijdig beeld Natura 2000'

Brussel - Nederlandse natuurorganisaties hebben de openbare raadpleging via internet over de Vogel- en Habitatrichtlijn gekaapt door het publiek vooraf ingevulde vragenlijsten in te laten sturen. Dat zegt VVD-Europarlementariër Jan Huitema.

De Europese Commissie onderwerpt de Vogel- en Habitatrichtlijn aan een evaluatie. Een onderdeel daarvan is deze openbare raadpleging via internet. Hij heeft de Europese Commissie schriftelijk om opheldering gevraagd.

De teller staat op 520.325 ingestuurde vragenlijsten. "Door middel van deze standaardformulieren ontstaat een vertekend en eenzijdig beeld op de echte problemen in en rondom bijvoorbeeld Natura 2000-gebieden. Dit helpt niet de reële problemen te zien die ondernemers en boeren in Nederland ervaren. De natuurorganisaties hebben de raadpleging gekaapt en forceren een eenzijdig beeld, dat is een slechte zaak", aldus Huitema.

De Europese Commissie komt begin volgend jaar met een rapport waarin de balans wordt opgemaakt.

Lees ook de blog van Jan Huitema over dit onderwerp
Openbare raadpleging Natura 2000

Laatste reacties

 • Burnetti

  Beste heer Huitema

  Ik ben niet zo van de natuur maar uw uitspraak roept vragen op.

  U laat op 27 juni op deze website schrijven:
  '...Wij blijven ons volle politieke gewicht inzetten, en in de tussentijd, vergeet u niet ook uw knelpunten kenbaar te maken...'

  Er wordt kennelijk gehoor gegeven aan uw oproep.

 • veldzicht

  En zo wordt door die gluipers van de natuurorganisaties het platteland naar de filestijnen geholpen.

 • fietskip

  Dit roepen de heren politici toch over zichzelf af. Het enigste probleem is dat zo inderdaad alles kapot gemaakt word. Er word vaak gezegd dat de boer de randen van de wet op zoekt, maar die organisaties zoeken de fouten op en misbruiken ze. Los dat maar eerst politiek op, anders verandert het toch niet.

 • trijnie

  Wat een reacties weer. Mogen natuurmensen opkomen voor hun belangen?

  Het platteland is onderhand verworden tot agrarisch industriegebied, koeien staan nog zelden in de wei. Weidevogels hebben geen bestaan meer. Landbouwmonsters 'begrazen' dag en nacht het land. Rust is ver te zoeken.
  Boeren en dieren worden steeds meer produktiewerkers, de hete adem van de vrije markt zit jullie steeds meer achter de vodden.En dat terwijl de markt oververzadigd is.

  Mensen wordt toch wakker, er is meer dan de roem van grote boer.


 • somporn

  Trijnie,
  jij wilt toch ook graag genieten van je pensioen en bent toch blij dat je dagelijks wat te eten hebt,waarom gun je een ander dan niet wat en stoot je hem het brood uit de mond.heeft een boer gevraagd om al deze onzin,denk het niet.
  Die zou ook graag 20 koeien melken en zijn vee in de wei laten lopen als die wist dat hij een normaal inkomen heeft en zijn gezin alles kan geven wat een `normale` werknemer ook zou moeten kunnen.
  Maar de regenten in Den Haag zitten op een heerlijk zacht pluche waar ze nooit meer van af willen omdat zij gewaarborgd zijn van een boven riant inkomen nu en straks na hun loopbaan in Den Haag.
  Daar zitten de grootste bloedzuigers van het ergste soort,die hun onderdanen leegzuigen tot op het bot en die het eens zo welvarende NL al tot diep in de afgrond hebben laten zakken,alleen zij verdoezelen dit voor in hun ogen van het zogenaamde klootjesvolk zoals jij en ik.
  Geef niet af op je medemens die hard moet werken om het hoofd boven het water te houden,maar reken af met degene die misdadige politiek bedrijven en onze toekomst om zeep helpen.Want dat zijn de mensen die totaal geen binding meer hebben met de echte samenleving en totaal niet weten wat er leeft in NL en die leven in een schijnwereld.

 • trijnie

  @Somporn, ik gun de boeren alle goeds en in feite kunnen de meesten het ook niet helpen dat het gaat zoals het gaat. Maar het is wel jammer.
  De overheid is hier schuldig aan, zeker, maar in feite hollen jullie achter hen aan. Melkquotum eraf, gelijk maar investeren in stallen in dieren en daarvoor weer voer verzamelen.
  Jullie zijn degene die je op laat jagen en de meesten doen het met graagte.
  Dat dit weer ten koste gaat van mensen die met minder tevreden zijn, kan hun niet schelen, met als resultaat lage prijzen die niet hoger zullen worden zolang er te veel op de markt komt.
  Ik weet ook niet hoe het tij gekeerd moet worden maar ik wens niemand dit gestreef en gesappel toe, er is meer in het leven dan alleen maar werken.
  En ik heb nog het meeste te doen met de kleinere bedrijven die altijd rustig en tevreden het werk deden en nu nog meer dan de groten, in een financiele mineur terecht zijn gekomen en ook opgejaagd worden om eruit te halen wat erin zit.
  De overheid, Brussel, had dit kunnen voorkomen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.