Home

Nieuws 2879 x bekeken 2 reacties

Olieprijs zakt naar laagste peil in zes jaar

Amsterdam - De olieprijs stond vrijdag opnieuw stevig onder druk en zakte tot het laagste niveau sinds begin 2009. Oliehandelaren zijn onder meer bezorgd over de verdere afkoeling van de Chinese economie en worstelen nog altijd met het overaanbod aan olie op de internationale markten.

De prijs van Brentolie, de maatstaf voor olie uit onder meer Europa en het Midden-Oosten, stond vrijdagmiddag 2,5 procent in de min op $45,45. Amerikaanse olie werd ook 2,5 procent goedkoper en kostte iets meer dan $40 per vat. In beide gevallen werd daarmee de laagste prijs in zesenhalf jaar geëvenaard.

De prijs van Amerikaanse olie gaat al voor de achtste achtereenvolgende week omlaag. Dat is de langste negatieve reeks sinds 1986. In die periode zakte de olieprijs van $30 naar $10 per vat, vooral doordat de leden van oliekartel Opec hun productie opvoerden om andere olieproducenten uit de markt te drukken.

Laatste reacties

 • alco1

  Wie waren dat ook al weer die voor handhaving waren van het melkquotum en daarbij het voorbeeld hadden van de OPEC.
  Het OPEC is wereldwijd en maar in handen van een paar personen die hier wel in de kamer kunnen. En nog kunnen ze niet overleggen.
  Wat wil je dan afdwingen met quotering voor melk in een paar landen op die grote wereldmarkt met miljoenen boertjes.

 • veldzicht

  Zo is het Alco,en dan moet je lezen van Roos Vonk dat we hier de  in N.L. de melkproductie moeten beperken om de prijs op pijl te houden,in het buitenland liggen ze te schuddebuiken van het lachen. dat durft zich Hoogleraar te noemen
  die stomme gans.

Of registreer je om te kunnen reageren.