Home

Nieuws 4 reacties

Nieuwe Besluit huisvesting van kracht

Den Haag - Vanaf 1 augustus is het nieuwe Besluit emissiearme huisvesting van kracht. Een belangrijke wijziging is uitbreiding en aanscherping van de maximale emissiewaarden voor ammoniak.

Deze gelden voor alle veehouderijen. Het beperken van de stalemissies is één van de maatregelen in het kader van Programmatische Aanpak Stikstof (PAS).

Emissienormen fijnstof pluimvee

In het aangescherpte besluit huisvesting zijn voor pluimveehouders voor het eerst emissienormen voor fijnstof opgenomen. De pluimveesector is de enige sector die normen voor fijnstofemissie krijgt opgelegd omdat deze veruit de meeste fijnstof uitstoot binnen de Nederlandse veehouderij.

De nieuwe normen zijn bedoelt om de Nederlandse lucht te laten voldoen aan de Europese normen voor luchtkwaliteit.

Laatste reacties

 • juur

  Dit is een goede maatregel. De geur van  grote varkensstallen  ruikt men nog duidelijk op  1 km afstand. als de wind weg valt dan waan je dat je in een varkens stal bent beland.

 • J. Pak

  en ja hoor weer een wet ernij

 • koestal

  Het gaat maar door,achter het bureau wil het wel

 • info104


  Juur ga jij maar in de stad wonen dat waan je jezelf in stank van uitlaten van motervoertuigen welke niets nuttigs voortbrengen, geef dan die lucht van dieren maar en geeft onze economie tenmiste een positive boost. Denk eens aan de werkgelegenheid die in de agrarische aanwezig is.

Of registreer je om te kunnen reageren.