Home

Nieuws

Niels Lentjes niet in hoger beroep

Arnhem – Niels Lentjes, vorige week door rechtbank Gelderland persoonlijk failliet verklaard, gaat niet in hoger beroep tegen de uitspraak. Dit laat de rechtbank weten.

Het faillissement was aangevraagd door het ministerie van Economische Zaken met een steunvordering van curator Chris Diks van de eerder failliet verklaarde onderneming Mesthandel Niels Lentjes bv.

Frauduleus handelen

"Nu kan ik aan het werk", vertelt curator Bavo König van Hekkelman Advocaten en Notarissen. Hij vraagt de voormalige mesthandelaar om een overzicht van de schulden en vorderingen. Bij de Belastingdienst wordt ook de nodige informatie opgevraagd. Verder gaat de curator kijken of door frauduleus handelen eigendommen van de ondernemer zijn 'weggemoffeld'. König: "Mijn taak als curator is simpel gezegd: ik moet verkopen wat er te verkopen is. Als blijkt dat er niets te verkopen is, ben ik snel klaar."

'Geen persoonlijke bezittingen'

Lentjes heeft eerder al aangegeven geen persoonlijke bezittingen meer te hebben. "Dat moet nog maar blijken. Ik vertrouw alleen op mijn eigen persoonlijke waarnemingen", zegt König.

Over vier weken komt de curator met het eerste faillissementsverslag.

Of registreer je om te kunnen reageren.