Home

Nieuws

Megastal Wichmond niet in samenwerking WUR ontwikkeld

Baak - Voor de ontwikkeling van de megastal die internetmiljonair Kees Koolen, oprichter van Booking.com, wil bouwen in het Gelderse Wichmond wordt niet samengewerkt met de WUR.

Dit geeft een woordvoerder van de WUR aan. De zaakwaarnemer en adviseur van Koolen, Marcel Schiphorst, bevestigt dit. De stal moet, volgens de brief die namens Koolen naar de buurtbewoners en wethouders van Wichmond gestuurd is, een 'proeftuin' worden, een voorbeeldbedrijf voor heel Nederland.

Innovatieve stal

Schiphors gaf eerder aan bij de ontwikkeling van deze innovatieve stal samen te werken met de WUR. Dat blijkt bij nader inzien niet het geval. "Ik heb in één samenhang gereageerd op de innovatieve stal in Wichmond, het klopt dat de WUR daarin niet meewerkt," aldus Schiphorst.

Wel samenwerking WUR voor Braziliaanse stal

Een woordvoerder van de WUR geeft aan wel samen te werken met Koolen voor de stal die in het Braziliaanse Joborandi wordt gebouwd en waarin Koolen samenwerkt met Willy van Bakel. De fase waarin de samenwerking zich bevindt is 'communicatie', verdere plannen zijn nog niet uitgewerkt.

1 miljoen liter melk per dag in Brazilië

Het plan van Koolen is om in het bedrijf in Brazilië 1 miljoen liter melk per dag te produceren, dat later wordt aangevuld met de productie van melkpoeder, boter en gecondenseerde melk. Voor deze stal is 31.000 hectare land aangekocht.

Schiphorst wil op verdere vragen geen antwoord geven tot Koolen over deze zaak een mediaprofessional heeft aangesteld. Koolen zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.