AlgemeenNieuws

Langer mest uitrijden bij muizenschade

Den Haag – Bij wie afgelopen winter het grasland kapot is gegaan door de muizenplaag mag twee weken langer mest uitrijden. Dit meldt uitvoeringsorganisatie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) op haar site.

De uitrijperiode voor mest is verlengd tot 16 september 2015. Dit geldt voor drijfmest en vaste mest op grasland dat vanwege muizenschade opnieuw is ingezaaid, aldus de Rijksdienst.

Voorwaarden

Wie gebruik wil maken van de verlenging moet voldoen aan enkele voorwaarden. Alleen bij wie minstens 5 procent van het oppervlakte grasland, dat in 2014 in gebruik was, is beschadigd door muizenvraat mag langer mest uitrijden. De verwachte grasopbrengst van het beschadigde areaal moet minstens 25 procent lager liggen dan wanneer er geen vraat heeft plaatsgevonden. De schade, de oorzaak ervan plus de opbrengstderving moeten door het Faunafonds zijn vastgesteld en vastgelegd in een rapport. Dit rapport moet bewaard worden. De laatste voorwaarde om gebruik te maken van de verlenging is dat het beschadigde graslandareaal opnieuw is ingezaaid met gras.

Beheer
WP Admin