Home

Nieuws 3 reacties

Langer mest uitrijden bij muizenschade

Den Haag – Bij wie afgelopen winter het grasland kapot is gegaan door de muizenplaag mag twee weken langer mest uitrijden. Dit meldt uitvoeringsorganisatie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) op haar site.

De uitrijperiode voor mest is verlengd tot 16 september 2015. Dit geldt voor drijfmest en vaste mest op grasland dat vanwege muizenschade opnieuw is ingezaaid, aldus de Rijksdienst.

Voorwaarden

Wie gebruik wil maken van de verlenging moet voldoen aan enkele voorwaarden. Alleen bij wie minstens 5 procent van het oppervlakte grasland, dat in 2014 in gebruik was, is beschadigd door muizenvraat mag langer mest uitrijden. De verwachte grasopbrengst van het beschadigde areaal moet minstens 25 procent lager liggen dan wanneer er geen vraat heeft plaatsgevonden. De schade, de oorzaak ervan plus de opbrengstderving moeten door het Faunafonds zijn vastgesteld en vastgelegd in een rapport. Dit rapport moet bewaard worden. De laatste voorwaarde om gebruik te maken van de verlenging is dat het beschadigde graslandareaal opnieuw is ingezaaid met gras.

Laatste reacties

 • veldzicht

  Wat is de 'milieu'schade als alle boeren tot 16 seprember mogen uit rijden?
  niks.

 • kleine boer

  veldzicht en tot 1okt ook niks okt groeit het vaak op de zandgronden super van wege water en kortere dag dus niet lang heel warm op de dag boven 25gr heeft gras hekel aan. Maarja je moet er voor geleerd hebben denk om dat te kunnen beoordelen.... Halve zomer kurk droog mag je gewoon rijden alleen heb je er niks aan behalve nu de put leeg de opname nu veel beter na de regen maarja dat mag weer niet ivm milleu snap jij het snap ik het. Ik weet 1 ding zeker als het niet stonk en de burgers er geen hinder van hadden gehad had je er nooit wat van gehoord en was er geen uitrij periode .....

 • a van Gerwen

  Volgens mij ben je eerst 14 dan bezig met de administratieve rompslomp  i.p.v. Met mest uitrijden. Als dit geen doorgeschoten bureaucratie, weet ik het niet meer.  het is toch bekend in welk gebied de muizensvhade geweest is. Geef dan heel zo'n gebied vrij, want hoe groot kan de milieuschade  nu zijn met 14 dgn extra.

Of registreer je om te kunnen reageren.