Home

Nieuws 26 reacties

LTO wil verlenging mestuitrijperiode

Den Haag – LTO Nederland heeft donderdag een verzoek ingediend bij staatssecretaris Sharon Dijksma voor verlenging van de uitrijperiode van dierlijke mest tot 15 september.

Dit meldt de belangenbehartiger. Uitrijden van mest en het in zaaien van groenbemester mag normaal tot 1 september. Volgens LTO zijn veel ondernemers in de problemen gekomen door de overvloedige regenval van de afgelopen tijd, gecombineerd met een langer groeiseizoen voor diverse gewassen, zoals granen en pootaardappelen.

Hoop op beter weer voorbij

LTO zegt bewust lang gewacht te hebben met het indienen van het verzoek hopende op beter weer. Nu dat er niet meer aan zit te komen, is alsnog de staatssecretaris gevraagd voor verlenging van de uitrijperiode met twee weken. De belangenorganisatie wil zo snel mogelijk antwoord van de bewindsvrouw, zodat ondernemers weten waar ze aan toe zijn.

Laatste reacties

 • kleine boer

  Leuke voorbeeld foto ..... das bovengronds uitrijden zonder ketsplaat.....

 • Mtstermors1

  Wat een gezeur weer. Met het nat valt wel mee, en het is toch bekend dat 1 september niet meer mag, daar moet je dan maar rekening mee houden, volgens mij zijn er wel andere problemen waar lto zich beter druk over kan maken

 • Jaap39

  Laten ze de normen eens eindelijk aanpassen. 

  Beetje opslag is toch snel gebouwd. 

  Komt dit wel goed in combinatie met de kringloopwijzer?

 • Foxxy

  Gok eens wat het antwoord van Dijksma is ?

  uitsmeren superheffing :nee
  hulp varkenshouders.    :nee
  knelgevallen-regeling fosfaat :liever niet

  verlenging mestuitrijden ?

  vervroegd betalen(december) toeslagrechten ? (Zal ook wel nee worden)

 • Wim Toornstra

  Dijksma,s beleid bestaat alleen maar uit aanscherping, extra controle ,boetes en ontnemeing

 • missis

  bij onderwijs deed Dijksma het ook al zo goed...................................

 • Foxxy

  Hoe was het ook weer ?

  Bestuursrecht, en rechten studies beide zonder succes afgerond !

  gelukkig is staatssecretaris van economie niet zo'n belangrijke post ! 

 • schoenmakers1

  aan haar te zien hoef je wel nergens verstand van te hebben

 • vant


  Hebben schitterende weken achter de rug met veel stof......... heb altijd sukkels die pas beginnen als het te laats is of altijd late rassen willen...

 • fendt 305 LS

  Als het nee is, hebben ze mij altijd geleerd moet je ja doen.

 • beekies

  is er al eens een jaar geweest dat er geen verlenging werd aangevraagd?

 • gjh

  LTO is weer druk met onzin. Er was toch voldoende tijd om de putten leeg te rijden. 1 SEPTEMBER is 1 SEPTEMBER.

 • BO(skabout)ER

  ze kunnen het beter verkorten dat uitrijden.

 • lepercheron 46

  Wegens overvloedige regenval ? Het is hier sinds 1976 niet  meer zo droog geweest op de grens salland en twente. Laten ze in het voorjaar het uitrij seisoen maar iets eerder beginnen , is veel beter.

 • peter 103

  Hier binnen twee weken 100 mm gehad en het is nog lang niet nat. 
  LTO ga iets nuttigs doen!!!

 • avf

  omwonende: lang genoeg last gehad van het inademen van het agressieve stof. Regels zijn er niet voor niets.

 • JKAG

  Sommige reageerders lijken wel van die milieu lui, willen de regels nog harder hebben, als LTO niets zou vragen was het ook niet goed. Je mag voor jezelf best die 1 SEPTEMBER aanhouden maar zeur niet over een ander die er wel wat aan heeft.

 • mtseshuis

  LTO liep altijd te mopperen als de NMV verlenging van de uitrijperiode aanvroeg, nu doen ze het zelf... zouden ze dan toch eindelijk het licht gaan zien? Maar zoals hierboven al geopperd werd: gewoon weer 1 februari beginnen met uitrijden hebben we veel meer aan. Na half augustus nog mest uitrijden op grasland is jammer van de mest, komt de helft niet meer van terecht!

 • wmeulemanjr1

  Lto kan beter zijn best gaan doen dat er geen fosfaat-quota komt. Wat een sukkels!

 • HJ O R

  LTO is altijd tegen een verlenging geweest, als de NMV dat aanvroeg.
  Nu dit jaar er geen enkele reden voor verlenging is vraagt LTO het aan.
  Zou dat komen omdat er 100 den leden opzegen??????????????????
  Ga iets nutigs doen LTO!!!

 • hansvanbergen

  Super LTO inderdaad is het beter om iets verlenging te hebben. Daar zijn de leden enorm mee geholpen. Je kunt nog tot ver in oktober of zelfs november inkuilen en zo nog veel gras winnen. Maar ook voor beweiden is het ideaal om lang gras in de wei te houden. Immers in  de mestput groeit geen gras!. Ook ideaal om de koste te besparen. Zo kunnen veehouders meer mest afvoeren in het uitrij seizoen. Ook ideaal voor de loonwerkers. Zij kunnen hun half miljoen kostende uitrij apparatuur weer wat langer gebruiken.  Jammer echter dat men zo lang gewacht heeft met het bekendmaken!. Het klimaar veranderd dus alleen maar logisch dat als het groeisiezoen maanden langer is dat er ook wat langer uitgereden kan worden.  Nogmaals lto heel erg bedankt.

 • tonny60

  Ik denk dat dez verlenging alleen goed is voor mensen die een te kleine opslag hebben.Na de droogte van afgelopen zomer bevindt zich nog veel stikstof inde bodem die nu na de regen benut wordt.Ik bewaar liever de mest tot volgend voorjaar.Liever in het voorjaar iets meer flexibel met de begindatum van uitrijden als de grong en temperatuus goed zijn

 • eg wel

  Om het gras smakelijk te houden voor zowel weiden als kuilen is een gift van 10 a 15 m3 zeker nog tot half sept gewenst. Zal L.T.O. het vooraf hebben besproken met N.M.V. ??? Zou je toch wel mogen verwachten lijkt mij. Zo niet, waarom niet?

 • kleine boer

  Laat al jaren varkensmest aanvoeren zo laat mogelijk op het gras werkt super koeien vreten weer of het een gemaaide wei is.  Alleen telkens da gezeur over verlenging die 14 dg doen het hem ook niet meer gewoon standaard tot 1 okt op de hoge zand daar word immers lang beweid en men wil de koe in de wei maar als er niks groeit laat valt ook niet te beweiden.

 • wmeulemanjr1

  Volgens mij is  alleen verlenging op bouwland aangevraagd of heb ik het verkeerd?

 • aardappelboer

  Ik zou het wel goed vinden om tot half september mest uit te rijden, en daarna een groenbemester te zaaien, hier in het noorden is de oogst altijd wat later als in de rest van nederland. Beginnen nog maar net met pootgoed rooien dus veel land is nog niet vrij.

Laad alle reacties (22)

Of registreer je om te kunnen reageren.