Home

Nieuws

'Keuze voor drukjacht op wilde zwijnen zwaktebod'

Wageningen - Het toestaan voor drukjacht op wilde zwijnen om de snelle toename van de populatie in Nederland te remmen, is toegeven aan het failliet van de huidige jachtmethoden, aldus ecoloog Geert Groot Bruinderink van Alterra Wageningen UR.

Het risico op aanschieten zonder te doden is bij de drukjacht aanzienlijk en bovendien wordt de natuur verstoord. Hij vindt dat eerst duidelijk moet zijn waarom de aanpak van jagers nu niet werkt, voordat wordt gekozen voor de drukjacht.

Zwijnenpopulatie in toom houden

Onderzoekers van Centrum voor Landbouw en Milieu (CLM) constateren in een rapport dat in opdracht van het Faunafonds werd opgesteld, dat de drukjacht op wilde zwijnen mogelijk nodig is om de populatie in toom te kunnen houden. De onderzoekers van CLM erkennen dat de methode gepaard gaat met veel verstoring van het terrein, maar die duurt volgens hen maar kort.

Of registreer je om te kunnen reageren.