Home

Nieuws 10 reacties

John Deere boekt fors minder winst

Moline – John Deere heeft het afgelopen kwartaal een winst geboekt van $512 miljoen (€454 miljoen), 40 procent minder dan een jaar geleden. De omzet daalde 20 procent tot omgerekend €6,7 miljard.

Zowel vanuit de landbouw als de bouw nam de vraag naar machines af. Het bedrijf had ook last van de hogere waarde van de Amerikaanse dollar.

Lagere boereninkomens

Het bedrijf uit Illinois heeft last van lage landbouwprijzen. De prijzen van bijvoorbeeld graan, oliezaden, suiker en zuivel zijn ten opzichte van vorig jaar flink gedaald. Boeren hebben dus minder te besteden dan een jaar geleden. John Deere denkt wereldwijd 25 procent minder te verkopen, waarvan 5 procentpunt kan worden toegeschreven aan de sterkere dollar.

10 procent minder verkopen EU

Het bedrijf denkt dat de verkoop van landbouwmachines in de EU dit jaar 10 procent zal dalen. Daarmee scoort de EU vanuit het gezichtspunt van John Deere nog redelijk. Het bedrijf denkt dat de markt in de VS en Canada wel 25 procent krimpt. In de VS worden vooral minder machines in de zwaarste klassen verkocht. Dit zijn ook de duurdere machines.

Inzakkende munten

In Zuid-Amerika zijn Brazilië en Argentinië de grote kopers. Hier spelen niet alleen lagere gewasprijzen een rol, maar ook een daling van de lokale munten en in Brazilië een hogere rente op leningen en economische onzekerheid. De krimp wordt voor Zuid-Amerika tussen 20 en 25 procent ingeschat. In Azië is de daling beperkt. In het GOS maken een gebrek aan krediet en een serie inzakkende lokale munten dat de verkoop enorm daalt.

Het bedrijf verlaagde zijn winstverwachting voor het gehele gebroken boekjaar van $1,9 miljard naar circa $1,8 miljard.

Laatste reacties

 • geene351

  valt nog mee

 • kleine boer

  Denk goed merk hoef nie vaak nieuwe te kopen 

 • farmerbn

  Ik vrees dat ze daar anders over denken. Er is altijd een wel een directeur die graag reparatie-nota's stuurt naar de klanten en wel zoveel dat ze net klant blijven. Geregeld een petje en een riem weggeven en ze kopen weer een groen-gele. Trekkers die nooit kapot gaan, brengen te weinig geld in het laadje.

 • mtseshuis

  Niks bijzonders, gaan net zo snel stuk, het is ze in de bol geslagen daar bij JD. Claas, Fendt en MF gaan er al mooi achteraan...

 • pinkeltje

  Een winstverwachring die van 1,9 naar 1,8 miljard gaat. Waar hebben we het over?

 • flyinghollander

  5,2% is nogal wat pinkeltje

 • info104


  Wij als varkensboer hebben al 15 jaar een rendament van 0,000 winst, daar naar gekeken doen ze het super vooral een wereldspeler zoals JD , een hele prestatie, doe ze het maar na.

 • flyinghollander

  Info stoppen is ook ondernemen, hoe moeilijk dit is.
  Probleem overal is dat eerste levensbehoefte zo goedkoop mogelijk moeten zijn en de inkoop organisaties steeds groter en jullie niet mogen samenwerken omdat tegen te gaan.

 • info104


  Flyinghollander; Als we ons teveel organiseren en een prijs met elkaar zouden neerzetten zijn we voer voor de NMA, de inkopers van de supers waarvan er op dit moment er mischien nog 6 zijn worden niet achterna gezeten door NMA.

  Wat je noemt stoppen is ook ondernemen en iedereen weet niet zijn waar beter te vermarkten wel zien we steeds meer bedrijven die een soort van landwinkel opzetten om een meerwaarde  te creeren voor hun product, vaak is er geen arbeid over om dit te realiseren en je weer met de voedsel en warenwet te maken krijgt 'tis altiet wat, maar niks doen is ook niet wat. Het is wel zo dat in de moeilijkste situatie de beste oplossingen ontstaan

 • flyinghollander

  Dat is dus het probleem jullie mogen niet organiseren maar de inkoop is terug geschroefd naar een paar grote jongens, dan ben je altijd de lul.
  Maar zoals he weet: geef mensen eten en spelen blijven ze rustig, dus politiek maakt overweging en de groep boeren word toch kleiner dus daar winnen ze niet zoveel en interesseert het hun niks.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.