Home

Nieuws 1708 x bekeken

Hogan legt accent bij Baltische staten

Brussel - De Europese Commissie legt het accent bij de nieuwe lidstaten en de Baltische staten bij de steun aan de zuivel- en varkenssectoren. Dat zegt Europees landbouwcommissaris Phil Hogan.

Hogan gaf woensdag een persconferentie waarin hij aangaf in welke oplossingsrichtingen hij denkt voor de malaise in met name de zuivel- en varkensmarkt. De landbouwcommissaris is nog in de fase van het consulteren van landbouwministers.  Hij zal op 7 september zijn ideeën voorleggen tijdens een ingelaste vergadering van Europese landbouwministers.

Hogan wijst alle maatregelen af die in de richting gaan van ingrijpen in de markten, zoals het uit productie nemen van zeugen of het verhogen van interventieprijzen.

Hij verwacht dat ook de Europese boerenbonden niet van het pad afgaan van een verdere marktoriëntatie.  Volgens Hogan zijn het nu moeilijke tijden voor de boeren, maar zijn de vooruitzichten niet onverdeeld negatief. Niettemin erkent hij dat de effecten van de Russische boycot eigenlijk uitsluitend neerslaan op de agrarische sectoren.

Of registreer je om te kunnen reageren.