Home

Nieuws 3 reacties

Graus is de politieke spelletjes beu

Den Haag - Landbouwwoordvoerder Dion Graus van de PVV in de Tweede Kamer zegt het parlement te verlaten als het werk hem onmogelijk wordt gemaakt door andere partijen.

Graus zegt dat hij niets meer gedaan krijgt, omdat met name VVD en PvdA, maar ook de Partij voor de Dieren, hem tegenwerken bij zijn parlementaire werk. Graus zegt dat in een interview met de kranten van de Persgroep.

Belogen, bedrogen en bezeikt

Hij zegt de politieke spelletjes beu te zijn. Andere partijen kopiëren zijn moties en gaan er mee aan de haal, zegt Graus.  Volgens de PVV'er zijn vooral de Kamerleden Marianne Thieme en Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) er meesters in. "Die plagieerden mijn al aangenomen motie over jachttrofeeën en zetten er iets in over Europese samenwerking. Dan weten zij: dat krijgt Graus niet door zijn fractie, want wij willen iets in Europees verband. Maar zo gaat dat hier. Ik ben nog nooit zo belogen, bedrogen en bezeikt als in de Kamer.

Minder, minder

Volgens Graus heeft de samenwerking met andere partijen een deuk opgelopen door het 'minder, minder'-incident in de aanloop naar de verkiezingen voor provinciale staten. Partijleider legde zijn aanhangers de vraag voor of ze meer of minder Marokkanen wilden in het land. Nadat het publiek 'minder, minder, minder' had gescandeerd, zei Wilders dat hij dat zou gaan regelen. Graus zegt dat die uitspraak tot een hype is gemaakt. "Als Geert had gevraagd 'willen jullie minder criminele Marokkanen', had je er niemand over gehoord." Volgens Graus heeft het 'minder, minder'-incident zijn partij meer kwaad dan goed gedaan.

Niet bang voor lage plek

Graus zegt dat hij niet bang is voor een lage plek op de verkiezingslijst voor zijn partij. "Ik zou het wel onbegrijpelijk vinden. (...) Binnen de PVV heb ik de meeste aangenomen  moties en toezeggingen. En toch ben ik twee keer uit de top tien gegooid. Dat is raar (...)."

Laatste reacties

 • geen boer

  vrouwenmepper (even googelen) en totaalmalllot Graus gaat echt zijn warme zeteltje niet opgeven. Man man man, die vent heeft nog nooit zo'n goedbetaald baantje gehad, en gaat dat ook nooit weer krijgen!  Verder weet hij binnen de fractie op het juiste moment zijn mond dicht te houden en braaf bij het kruisje te tekenen, zoals oom Geert dat graag ziet.
  Een total waste of time, dit figuur. Zoals velen (niet allen) op Geert's lijst.

 • wienbemelmans

  Hopelijk stapt hij vandaag nog op,maar zal hij zeker nooit doen de profiteur zielig doen over diertjes enz  informeer maar eens waar hij gewoond heeft in limburg  niet betalen vriendin slaan enz zulke mensen zitten in de politiek wat een kwal met zijn hoge hakjes dan lijkt hij wat groter meent ie. Bah

 • wienbemelmans

  Hopelijk stapt hij vandaag nog op,maar zal hij zeker nooit doen de profiteur zielig doen over diertjes enz  informeer maar eens waar hij gewoond heeft in limburg  niet betalen vriendin slaan enz zulke mensen zitten in de politiek wat een kwal met zijn hoge hakjes dan lijkt hij wat groter meent ie. Bah

Of registreer je om te kunnen reageren.