AlgemeenNieuws

Graus is de politieke spelletjes beu

Den Haag – Landbouwwoordvoerder Dion Graus van de PVV in de Tweede Kamer zegt het parlement te verlaten als het werk hem onmogelijk wordt gemaakt door andere partijen.

Graus zegt dat hij niets meer gedaan krijgt, omdat met name VVD en PvdA, maar ook de Partij voor de Dieren, hem tegenwerken bij zijn parlementaire werk. Graus zegt dat in een interview met de kranten van de Persgroep.

Belogen, bedrogen en bezeikt

Hij zegt de politieke spelletjes beu te zijn. Andere partijen kopiëren zijn moties en gaan er mee aan de haal, zegt Graus.  Volgens de PVV’er zijn vooral de Kamerleden Marianne Thieme en Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) er meesters in. “Die plagieerden mijn al aangenomen motie over jachttrofeeën en zetten er iets in over Europese samenwerking. Dan weten zij: dat krijgt Graus niet door zijn fractie, want wij willen iets in Europees verband. Maar zo gaat dat hier. Ik ben nog nooit zo belogen, bedrogen en bezeikt als in de Kamer.

Minder, minder

Volgens Graus heeft de samenwerking met andere partijen een deuk opgelopen door het ‘minder, minder’-incident in de aanloop naar de verkiezingen voor provinciale staten. Partijleider legde zijn aanhangers de vraag voor of ze meer of minder Marokkanen wilden in het land. Nadat het publiek ‘minder, minder, minder’ had gescandeerd, zei Wilders dat hij dat zou gaan regelen. Graus zegt dat die uitspraak tot een hype is gemaakt. “Als Geert had gevraagd ‘willen jullie minder criminele Marokkanen’, had je er niemand over gehoord.” Volgens Graus heeft het ‘minder, minder’-incident zijn partij meer kwaad dan goed gedaan.

Niet bang voor lage plek

Graus zegt dat hij niet bang is voor een lage plek op de verkiezingslijst voor zijn partij. “Ik zou het wel onbegrijpelijk vinden. (…) Binnen de PVV heb ik de meeste aangenomen  moties en toezeggingen. En toch ben ik twee keer uit de top tien gegooid. Dat is raar (…).”

Beheer
WP Admin