Home

Nieuws 5 reacties

Franse boeren richten voor 2 ton schade aan

Caen – Een demonstratie actie van enkele tientallen Franse veehouders in Caen vrijdag kost de gemeente zeker €200.000 aan schade en opruimwerk.

Dat heeft de regionale autoriteit voor Calvados, waarvan Caen de hoofdstad is, berekend.

Mest gedumpt

De boeren stortten in het centrum onder meer zo'n veertig aanhangwagens met mest en ander afval uit dat later door de gemeente opgeruimd moest worden.

Ook werden de toegang tot een supermarkt met enkele tonnen mest geblokkeerd. Door hun actie liep de kelderverdieping van de overheidskantoren onder water terwijl andere openbare ruimten voorlopig niet te gebruiken zijn.

Eerste regio die prijskaartje aan acties hangt

Franse boeren houden al weken op grote schaal protestacties maar Calvados is de eerste regio die daar nu een prijskaartje voor de aangerichte schade aan hangt.

Laatste reacties

 • tonny60

  het landbouwbeleid in europa kost de boeren vele malen meer........

 • piethermus1

  Da's nooit een reden om de spullen van een ander (of van de hele gemeenschap) te vernielen. Van andermans spul blijf je af. Mijn en dijn. Blijkbaar is dit morele uitgangspunt moeilijk voor sommigen. (Dat laatste geldt overigens ook voor diverse overheden en ambtenaren die met hun grijpgrage klauwen ook aan onze spullen en belangen komen).

 • mts. Platenkamp

  piethermus1, het mijn en dijn zal van beide kanten moeten komen. Die boeren hebben een duidelijke reden voor deze acties, namelijk omdat de overheden al jarenlang het mijn en dijn niet goed begrijpen. We worden gewoon op klaarlichte dag bestolen, nu is het tijd voor de overheid om daar wat van te voelen. Actie = reactie.

 • piethermus1

  Nee. Als een ander immoreel is, is dat geen reden/excuus om zelf ook immoreel te zijn en te doen. Zoals ik zelf al stel, vind ook ik dat overheden graag met hun grijpgrage klauwen aan onze spullen en eigendommen zitten. Die reactie zal dus op andere wijze moeten gebeuren. Vernielen van spullen uit vrachtwagens en overheidseigendommen die van alle balstingbetalers zijn, kan ik op geen enkele wijze goedpraten.

 • abjongeneel

  Op klaarlichte dag bestolen? Gebruik een tikje uw verstand miniverstand
  Wie echt bestolen wordt kan naar de politie.
  Waar u op doelt zijn lage prijzen door diverse oorzaak, en dat is totaal iets anders.
  Goedkope onzin  zit niemand op te wachten.
  Andere  vertellen bv. dat boeren stijf staan van de EU subsidie en inkomenstoeslagen en daarom te veel produceren. Is minstens even waar
  Maar gewoon de waarheid van beide kanten is nog steeds het beste

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.