Home

Nieuws 1226 x bekeken laatste update:1 sep 2015

Deense melkveehouders sluiten zich aan bij Duitse protesten

Fredericia - Deense melkveehouders sluiten zich aan bij de protestritten van de Duitse collega's, die vandaag van start gaan.

Op zondag reden de Deense melkveehouders al de straat op, van Varde langs de Deense westkust naar het Duitse Rendsburg, waar ze overnachtten om vandaag de Duitse melkveehouders te ondersteunen.

Europees initiatief om boeren te helpen

De Denen zien weinig in een nationale oplossing voor hun problemen. Zij vinden dat er een Europees initiatief moet komen om de boeren te helpen. De Denen rijden alleen vandaag mee, zo meldt een woordvoerder van de Deense Melkveeproducenten, vanavond keren zij weer huiswaarts. Verdere acties hebben zij deze week vooralsnog niet voor ogen.

Geen verdere overschotten

Voorzitter Kjartan Poulsen geeft aan dat de melkproductie gereguleerd moet worden zodat er geen verdere overschotten ontstaan. Als dit niet van bovenaf gereguleerd wordt, dan zal het zichzelf reguleren via faillissementen. "En dat is duur voor de samenleving."

Of registreer je om te kunnen reageren.