Home

Nieuws 1 reactie

Crisisoverleg Britse veeteelt

Londen – Alle Britse boerenbonden komen maandag aanstaande bij elkaar in Londen voor overleg over de crisis in de veehouderij.

Het crisisberaad volgt op een aantal acties van vooral melkveehouders in Engeland en Noord-Ierland, die echter wel van veel beperkter schaal waren dan de protesten in Frankrijk.

Voorzitter Meurig Raymond van de Engelse National Farmers Union: "Veel boeren verkeren in een crisissituatie, het is daarom belangrijk dat we als sector één front tonen naar de buitenwereld. Het lot van veel veehouders is wanhopig ernstig geworden en er is geen enkel teken dat de situatie snel zal verbeteren. Supermarkten, de cateringsector en de verwerkers moeten snel in actie komen om meer toewijding te tonen tegenover de Britse melkveehouders. Voor de schapenhouders is het belangrijk dat die winkeliers laten zien dat ze lamsvlees uit eigen land willen verkopen en dat vooraan in hun vakken leggen."

Ook voorzitter Stephen James van de Welsh boerenbond NFU Cymru zegt dat er geen misverstand kan bestaan over de ernst van de situatie. "Door bij elkaar te komen kunnen we onze activiteiten op verschillende actiepunten op elkaar afstemmen. Dat is niet alleen goed voor de boeren in Wales maar in het hele land. De begrijpelijke frustratie van veel boeren dreigt uit te lopen op acties die niemand wil."

Eén reactie

  • Koekie

    Al weer van die mooie trekkers!

Of registreer je om te kunnen reageren.