Home

Nieuws 803 x bekeken

Braziliaanse fabrikant van machines voor de suikerindustrie bijna failliet

Brasilia - Het Braziliaanse Dedini, wereldleider op het gebied van machines en installaties voor de suiker- en alcoholindustrie, heeft surseance van betaling aangevraagd.

De onderneming heeft een schuld van €100 miljoen bij werknemers, leveranciers, banken en de fiscus. De omzet van €700 miljoen in 2008 is gedaald naar minder dan €100 miljoen in 2014. Het geeft aan hoe slecht het in de sector gaat.

De problemen hebben al jaren een negatief effect op de sector en nemen alleen maar toe. Volgens de Unie van de suikerrietindustrie (Unica) hebben in het centraal-zuidelijke deel van Brazilië sinds 2008 meer dan tachtig suikerfabrieken hun deuren gesloten. Tien suikerfabrieken zullen nog volgen. In de deelstaat Minas Gerais hebben al acht suikerfabrieken hun activiteiten gestaakt.

Stakingen en werkonderbrekingen

Door het aanvragen van surseance van betaling hoopt Dedini een faillissementsaanvraag door schuldeisers te voorkomen en heeft honderdtachtig dagen de tijd om met schuldeisers een betalingsregeling overeen te komen. Ook het personeel lijdt onder de financiële problemen. Stakingen en werkonderbrekingen zijn aan de orde van de dag. Werknemers ontvangen te laat hun salaris en sociale premies zijn niet afgedragen. Een flink aantal werknemers is al ontslagen. Volgens het bedrijf helaas noodzakelijke ingrepen om de kosten te verlagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.