Home

Nieuws

Beursprijs varkens 1 cent omhoog

Zoetermeer – De Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens is met 1 cent verhoogd naar €1,30 per kilo geslacht gewicht. Voor de biggen wordt geen verandering in de prijs verwacht.

De varkensmarkt lijkt na een aantal roerige weken voorzichtig de weg omhoog te zoeken. Duitse slachterijen overvielen de varkensmarkt enkele weken geleden met een prijsverlaging van 5 cent per kilo naar €1,35 per kilo geslacht gewicht. Daarmee ontketende zich een stevig prijsgevecht met de Duitse producenten verenigd in de VEZG die de verlaging van hun Vereinigungspreis toen beperkt hielden tot 2 cent naar €1,38 per kilo geslacht gewicht. Uiteindelijk gaven beide kampen wat toe en vonden ze elkaar deze week weer op een prijsniveau van €1,36 per kilo geslacht gewicht.

De Nederlandse varkenssector kreeg een flinke tik mee van het prijsgevecht in Duitsland. De beursprijs zakte toen met 3 cent per kilo naar €1,29 per kilo geslacht gewicht. Deze week volgt dus licht herstel met een verhoging van 1 cent naar €1,30 per kilo.

De ontwikkelingen op de varkensmarkt helpt de biggenmarkt nog onvoldoende. Vorige week bleef de prijs met moeite gelijk. Voor de komende week voorzien de biggenhandelaren een voortzetting van deze situatie, zodat de beursprijs naar verwahcting op €22,50 per stuk blijft.

 

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links;
Verwachte beursprijs voor biggen
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.