Home

Nieuws 2 reacties

Afschot zwijnen Engbertsdijksvenen mag

's Graveland - Staatsbosbeheer gaat samen met de terreineigenaar in kaart brengen hoeveel van de naar schatting 50 wilde zwijnen er in het Overijsselse natuurgebied Engbertsdijkvenen mogen worden afgeschoten.

Dit is besloten na overleg tussen Staatsbosbeheer, boeren, jagers en de provincie Overijssel, zo meldt RTV Oost.

Elektrische rasters ook een optie

Boeren hebben bij de provincie en Staatsbosbeheer de noodklok geluid over de groeiende zwijnenpopulatie in Engbertsdijksvenen.
De dieren veroorzaken grote schade op landbouwterreinen die aan Engbertdijksvenen grenzen. Staatsbosbeheer onderzoekt hoeveel zwijnen er daadwerkelijk rondlopen, of dat aantal in verhouding staat tot wat het natuurgebied kan hebben en hoe het bestand aan zwijnen gereguleerd kan worden. Naast het uitbreiden van de jacht zou het ook een optie kunnen zijn om rond delen van het natuurgebied elektrische rasters te plaatsen.

Nullijn voor zwijnen in Overijssel

Provincie Overijssel hanteert een nullijn voor zwijnen, in principe morgen ze overal worden afgeschoten. Alleen voor gebieden als Engbertsdijkvenen geldt dat Staatsbosbeheer als eigenaar van het terrein gaat over het afschot.
Over ongeveer een maand wordt het startschot voor het afschieten van de zwijnen gegeven.

Laatste reacties

  • haj146


    Een boer heb te luisteren naar de provincie dus ook die hobbyclub staatsbos. Afschieten die krengen. ALLEMAAL

  • DJM

    Geen schrikdraad plaatsen, er is niet voor niets een nullijn. Dus ALLEMAAL afschieten!

Of registreer je om te kunnen reageren.