Home

Nieuws

Aanslag op getuige docu 'Duitse vleesmaffia'

Münster - De getuige in de in juli door het ARD uitgezonden tv-documentaire 'De vleesmaffia - het geheime netwerk van slachthuizen' is van de weg gereden.

Het ARD liet in de documentaire over criminele activiteiten van een ondernemer uit Kamp-Lintfort een getuige aan het woord die zelf uit deze organisatie was gestapt.

Van de weg gereden

Volgens de krant Bild is donderdag een aanslag gepleegd op deze 38-jarige man. Op een landweg in Münster werd hij achtervolgd door een zwarte auto. Hij zag een gemaskerde man in de auto zitten die een pistool op hem gericht had. Hij werd afgesneden en belandde met zijn auto in een greppel. De man, die zegt al tijden te worden bedreigd, brak een aantal ribben en ligt in het ziekenhuis. Hij had de politie om bescherming gevraagd.

Crimineel netwerk Duitse vleesindustrie

In de documentaire meldde het ARD dat veel grote bedrijven in de Duitse vleesindustrie een crimineel netwerk vormen. Er werden zo'n veertig dekmantelbedrijven opgericht en goedkope arbeidskrachten uit Roemenië werden illegaal te werk gesteld.

Volgens het ARD zijn vele miljoenen aan belastingen en sociale premies ontdoken. Bijna alle alle grote slachthuizen en vleesverwerkende fabrieken in Duitsland had contact met deze zakelijke imperium.

Of registreer je om te kunnen reageren.