Home

Nieuws 1 reactie

Windverenigingen kunnen schuld aan provincie niet terugbetalen

Dronten – De gezamenlijke windverenigingen in Flevoland kunnen de kwart miljoen euro, die ze hebben geleend van de provincie, niet terugbetalen. Gedeputeerde Staten hebben aan de Federatie Windvereniging Flevoland (FWF) uitstel van betaling verleend. Dat meldt onder andere De Drontenaar.nl. vandaag.

De FWF bestaat uit: Windvereniging Oostelijk Flevoland, Vereniging Windpark Rivierduingebied, De Ketelmeerzoom en Windvereniging Zeewolde.

De financiële problemen van de federatie komen voort uit het feit dat vaststelling van de toegekende subsidie nog moet plaatsvinden. De provincie heeft besloten dat de verenigingen nu vóór 1 november over de brug moeten komen.

Een van de bestuursleden van de Federatie Windverenigingen, Andrea Terbijhe, bevestigt dat de federatie uitstel van betaling heeft gekregen van de provincie Flevoland. Zij hoopt dat voor 1 november de windverenigingen in staat zijn de lening terug te betalen. Op welke wijze dat zal gebeuren, kon ze niet zeggen.
De provincie Flevoland was vandaag niet beschikbaar voor commentaar.

Eén reactie

  • cross

    Dit plundersysteem wordt met opzet gedaan door Roverheid. Windmolens op subsidie en na 5 jaar afgeschreven en doorverkocht naar ontwikkelingslanden. Zo verdwijnt belastinggeld in de verkeerde zakken. lees Micha Kat, haags complot, Ommekeer etc.

Of registreer je om te kunnen reageren.