Home

Nieuws

Waalse plattelandsgelden goedgekeurd door Brussel

Brussel – De Europese Commissie is akkoord met het plattelandsontwikkelingsprogramma (POP) van het Belgische gewest Wallonië.

Volgens het goedgekeurde programma komt in de periode van 2014-2020 in totaal €650 miljoen aan publieke fondsen beschikbaar voor plattelandsontwikkeling, inclusief €264 miljoen uit het budget van de EU.

Belang milieu en ecosystemen

Volgens een verklaring van de Commissie kent het Waalse programma veel belang toe aan het milieu en ecosystemen. Even eerder werden de POP's van de Italiaanse regio Lombardije en het Spaanse Cantabrië goedgekeurd. Met het POP van Wallonië erbij zijn 59 van de 118 POP's goedgekeurd. In februari ging Brussel akkoord met het Nederlandse POP.

De Commissie schrijft dat de goedgekeurde programma's goed zijn voor bijna twee derde van het totale aangevraagde budget, zo'n €63,8 miljard. De goedgekeurde POP's beslaan 20 van de 28 lidstaten van de EU.

Mijlpaal

Eurocommissaris Phil Hogan vindt dat met het Waalse POP een 'mijlpaal' is bereikt en roemt het Waalse programma. "Met de extra doelen voor het concurrerender maken van zo'n 40 procent van de agrarische bedrijven, en het scheppen van banen in de bredere plattelandseconomie, heb ik vertrouwen dat het nieuwe POP het platteland van Wallonië zal helpen te bloeien (-)."

Of registreer je om te kunnen reageren.