Home

Nieuws

Vannacht viel de meeste regen in Drenthe

De Bilt - Het noodweer van de nacht van donderdag op vrijdag heeft vooral Midden- en Noord-Nederland van het broodnodige vocht voorzien. De meeste neerslag viel in Zuidwest-Drenthe, zo'n 37 millimeter. Dat blijkt uit het neerslagkaartje van het KNMI.

In Midden-Nederland en Friesland viel zo'n 10 tot 20 millimeter. In grote delen van Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Limburg en Gelderland viel geheel geen neerslag.

Niet overal viel de neerslag overigens als regen. In de omgeving van Apeldoorn bijvoorbeeld, hagelde het flink.

De neerslag lost het neerslagtekort lang niet op. Het gemiddelde neerslagtekort bedraagt zo'n 200 millimeter. Seizoen 2015 is droger dan de 5 procent droogste jaren. In 1976, het absolute droogtejaar, bedroeg het neerslagtekort rond deze tijd al 250 millimeter.

Foto

  • Vannacht viel de meeste regen in Drenthe

Of registreer je om te kunnen reageren.