Home

Nieuws 2 reacties

Start bouw Merensteyn

Best - De bouw van de mestverwerkingsinstallatie Merensteyn gaat vrijwel zeker van start in augustus dit jaar.

De planning is dat de eerste mest in januari 2016 aangeleverd wordt. Volgende week worden de overeenkomsten naar de leden verstuurd, waarbij de deelname definitief is. Er is nog ruimte voor ongeveer 10.000 ton varkensmest om te laten verwerken. Er is geen verwerkingsruimte meer voor rundveemest, wel zijn participatieovereenkomsten nog mogelijk. De mestverwerker gaat in eerste instantie 100.000 ton mest verwerken. De techniek waarmee de verwerker gaat werken, is een bewezen techniek uit het buitenland waarbij de mest gescheiden wordt en verwerkt. De dunne fractie wordt niet tot mineralenconcentraat verwerkt omdat er nog geen goedkeuring is om dit te gebruiken als kunstmest.

Laatste reacties

  • agratax2

    Hoeveel CO2 uitstoot gaat deze verwerking kosten? Milieu gevolgen van mestproductie mogen niet worden opgelost door milieu belasting met CO2 uitstoot door energie behoefte. Laten we nu eens niet het paard achter de wagen spannen, of we moeten erkennen dat mensen voeden via de huidige methode niet zonder mlieiu belasting gaat.

  • leftturn

    wat kost kunstmest aan aardgas? import fosfaat uit marokko aan co2. wat kost een weekje italie aab co2. toch raar dat we alleen bij eten, waar we dus absoluut niet zonder kunnen, gaan liggen zeuren over de co2 uitstoot. ik hoor het nooit bij een nieuwe hippe spijkerbroek, een Ipad.

Of registreer je om te kunnen reageren.