Home

Nieuws 7 reacties

Spaans protest tegen leeghalen vleeswagens

Parijs - Het Spaanse ministerie van buitenlandse zaken heeft een officieel protest ingediend in Parijs tegen het leeghalen van vrachtwagens met vlees uit Spanje tijdens de recente boerenprotesten in Frankrijk.

''De regering van Spanje veroordeelt de agressie waarvan drie Spaanse vrachtwagens die varkensvlees vervoerden het slachtoffer zijn geworden. Wij zijn daar zeer verontrust over,'' aldus een verklaring van het ministerie in Madrid. ''Wij eisen dat de Franse autoriteiten maatregelen nemen die het vrije verkeer van personen en goederen, één van de principes van de Europese Unie, in alle veiligheid garanderen.''

Het ministerie voegt daar aan toe 'dat ook andere vrachtauto's uit andere Europese landen een dergelijke agressie hebben ondervonden'. Voor zover bekend is minstens één vrachtwagen met Nederlands vlees eveneens leeggehaald.

Laatste reacties

 • ikkethuis

  en gelijk hebben ze. Het is toch belachelijk dat de misdadiger beloond wordt met een toeslag, en degene die de schade heeft geleden blijft er mee zitten.
  Protest is goed, maar de actie moet wel gericht zijn op de veroorzakers van de lage prijzen. Mogelijk is het de boer zelf wel??

 • vandenbrand

  is uitbuiting geen misdaad??.  zou het niet beter zijn dat er wat minium prijzen komen,( net als vroeger wettelijk o.a. met  boter). dat er een bodemprijs voor voedsel komt in de winkel.

 • joohoo

  Voedsel is het beste wapen om oorlog mee te voeren, daar hoort geen bodemprijs bij .
  Je zou je als landsbestuur compleet voor schut zetten door hier aan mee te werken.

 • Noordam2

  als je Frankrijk met Griekenland ga vergelijken zie je niet veel verschil.
  ook Frankrijk profiteerd  alleen maar van de EU, lapt alle regels aan hun laars en doet niet voor niets verwoede pogingen om Griekenland binnenboord te houden.  profiteurs onder elkaar. ook de boeren leunen achterover en laat de overheid de sector overeind houden. Beter vandaag dat soort landen dumpen dan morgen

 • Fermer

  @noordam2, alleen de overbodige politici, een leger aan alfa opgeleide nietswetende ambtenaren, en de grote concern's in de bancaire- en voedingsmiddelenbranche's profiteren van de EU. Ook jij als Nederlandse agrarier wordt door EU beleid alleen gepakt. Zij lappen regels aan hun laars wat je zegt, maar hun regels zijn alleen éénrichtingsverkeer, richting de multinationals, het tweede toevluchtsoord voor afgedankte politici. Ik denk dat Grieken en Fransen het heel goed zien. Deze mindere landen waren nodig om een 'koopkrachtige' afzetmarkt te creeren voor de multinationals. En koopkrachtig waren ze niet, maar werden ze gemaakt met jou geld, 'EEG-geld' zeg maar, en dat mocht door banken verstrekt worden tegen hoge rente's, met 'EEG-garantie' dus jou garantie dat het terugkwam. Nu de EU bij moet springen, heb je dus je eigen afzet betaald plus de banken van een leuke rente voorzien. Deze landen weten:pakken wat je pakken kan van die corrupte bende en als het ze niet bevalt ga je gewoon weg.

 • Noordam2

  vandaar dat een monsanto ook alle ruimte krijgt
  interessante zienswijze emmerei

 • Ferm

  @Noordam2, vandaar dat de TTIP ook zo'n dreiging is, want de EU-politici zullen dit ook vast doorgang laten vinden.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.