Home

Nieuws 5 reacties

Rutte: Nederlandse economie weinig verweven met Griekse

Den Haag - De Nederlandse economie is nauwelijks verweven met de Griekse economie. Dat zegt premier Mark Rutte over de positie van Griekenland in de EU, tijdens de wekelijkse persconferentie na de ministerraad.

"0,5 procent van de Nederlandse export gaat naar Griekenland. RVO.nl assisteert bedrijven die naar Griekenland exporteren waar dat nodig is", aldus Rutte.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Maar wel 5,0 miljard in de economie pompen op verzoek van het IMF...........onniedan

 • anton1937

  Weer begrijpt Rutte niets van de economie en de prijsvorming van agrarische producten. 0,5 procent uitvoer betekent in werkelijkheid slechte prijsvorming voor bepaalde agrarische producten. Naar Griekenlaan voert Nederland  b v veel tomaten en pootaardappelen uit,een prijsdaling van 10 tot 30 procent is snel bereikt. Het zelfde geldt voor de verminderde uitvoer naar Rusland van b v bloemen als gevolg van politieke maatregelen betekent,prijsdalingen van 30 procent en meer,bovendien neemt de uitvoer van producten af. Dus meer doordraaien etc. Onzin koetsjes van Rutte.

 • info36

  Het geld dat in Griekenland word gepompt gaat rechtstreeks naar de banken in Noord-West Europa met name Nederland en Duitsland, dus niet naar de Griekse burger. Daar is met name Rutte goed in! Hij is immers een echte neo liberaal van het ergste soort. Alles voor multinationals en banken, ten koste van het midden en kleinbedrijf, dus de hardst werkenden!

 • LUCTOR

  Waarom dan zoveel openingen laten in de onderhandelingen zodat de grieken niet uit de eurozone stappen? Want ze zijn bang als er een schaap over de dam is er meer volgen en hun piramide spel dan binnen de kortste keren uiteen valt. Wat heeft de euro nl gebracht dat er een des inflatie heeft plaats gevonden en de banken luk raak met geld gestroot hebben en dit vieze spelletje kan opgeruimd worden door de Nederlanders die belasting plichtig zijn en betalen en het plush gaat gewoon door met riante salaris verhoging en bonussen die kant nog wal raken.

 • tikka


  juist al het geld is rechtstreeks richting banken gegaan zodat die in leven bleven met alle salarissen vandien om degene met hypotheken zwaarder onder druk te kunnen zetten. De gewone (griekse)bevolking of bedrijven gaan er alleen maar op achteruit en zijn economisch gezien kansloos. Het is een feit dat er geen echte oplossingen voor de gigantische europese inanciele problemen zijn, veel investeringen en schulden zijn aangegaan op basis van de hoop dat het in de toekomst allemaal beter zal worden voor iedereen.

   

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.