Home

Nieuws 1 reactie

Miljoenenschade voor transport door blokkades

Den Haag - De blokkades door boze boeren op de wegen rond de Franse stad Lyon hebben de Nederlandse transportsector al voor meer dan €12 miljoen aan schade bezorgd.

Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) schat dat de vertragingen op de belangrijke verbindingswegen naar Zuid-Frankrijk per dag zo'n €4,1 miljoen aan extra kosten met zich meebrengen, liet een woordvoerster vrijdag desgevraagd weten. Volgens TLN kampen vervoersbedrijven al sinds maandagavond met problemen. Binnen de branche zijn ook gevallen bekend dat actievoerders ladingen hebben geplunderd. Maar van de kosten van dergelijke incidenten kan TLN geen inschatting maken.

Lyon

Vrijdagmorgen leek het erop dat alle blokkades van Franse boeren voorlopig voorbij zijn. Of de boeren in het weekend ook nog voor verkeershinder gaan zorgen, is niet duidelijk.

Het verkeersknooppunt Lyon is het doelwit van boze boeren die meer geld willen. Om dat af te dwingen, blokkeren ze de wegen.

In het weekend niet rijden

Vrachtwagens mogen volgens de Franse wet sowieso overdag niet rijden in het weekend, waarschuwt TLN. Voertuigen die op zaterdagmorgen 07.00 uur nog in het land zijn, moeten dus verplicht een parkeerplaats opzoeken en lopen dus automatisch meer vertraging op.

Schade voor handelaren valt mee

De schade voor handelaren en producenten lijkt vooralsnog wel mee te vallen. Verladersorganisatie EVO gaf aan dat ondernemers nog niet met de handen in het haar zitten over ladingen bloemen en vleeswaren die kunnen bederven. Volgens EVO zijn vrachtwagens tot nu toe hoogstens een tot twee dagen langer onderweg geweest. "Koel- en vriesproducten kunnen dat hebben'', aldus EVO.

Eén reactie

  • koestal

    Er is ook al verkeershinder door al het vakantieverkeer in Frankrijk !

Of registreer je om te kunnen reageren.