Home

Nieuws 2 reacties

Landbouwtrucks veroorzaken paniek op A16

Breda – Hulpdiensten zijn vrijdagmiddag massaal uitgerukt voor een ongeluk waarbij een tankwagen betrokken was. De een kop-staartaanrijding gebeurde op de A16 ter hoogte van industrieterrein Hazeldonk, bij de grens tussen Nederland en België.

Al snel bleek dat in de tankwagen geen gevaarlijke stoffen zaten, maar melk. De andere vrachtwagen die bij het ongeluk betrokken was, vervoerde veevoer. Een van de chauffeurs raakte bekneld, maar is inmiddels bevrijd.

Omdat de situatie mogelijk riskant was, werden veel mensen en materieel opgeroepen, waaronder een traumahelikopter. Door het ongeluk ontstonden op de A16/E19 in beide richtingen files. Alleen bergingswerkers zijn nog ter plaatse.

Laatste reacties

  • joohoo

    Hoe bizar is de samenleving of de gemiddelde weggebruiker datie het verschil niet ziet tussen een melkauto en vrachtwagens met gevaarlijke stoffen.   Oranje bordje voor en achter,en helemaal  vol geplakt met waarschuwings stikkers.

  • pinkeltje


    Zou me niks verbazen dat de gemiddelde weggebruiker een melkauto inderdaad nauwelijks herkend. Als die al weet dat melk op die manier wordt vervoerd. Melk zit toch in een fles of in een  pak? Anderzijds is het ook het gevolg van de claimcultuur die steeds meer opgang maakt. Wie wil/durft  het nog op zijn geweten hebben niet meteen ieder potentieel risico te hebben uitgesloten om te voorkomen dat er achteraf na uitgebreide analyse blijkt dat hulpdiensten pas uitrukken of ingrijpen wanneer er wat meer duidelijkheid en zekerheid is over wat er precies aan de hand is. : 'Shit happens' willen we toch niet meer horen?

Of registreer je om te kunnen reageren.