Home

Nieuws 9 reacties

LTO heeft boeren niet aan touwtje

Den Haag - Onduidelijk is of Nederlandse boeren zich bij hun actievoerende buitenlandse collega's aan gaan sluiten. De Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO) hoort van haar achterban wel grote zorgen over de lage melk- en vleesprijzen.

"Signalen over eventuele acties hebben we niet gekregen'', aldus de woordvoerder van LTO donderdag. "Maar we hebben de individuele boeren niet aan een touwtje.''

Niet de goede manier om druk op markt te verlichten

De organisatie is niet blij met de acties van buitenlandse boeren. "De acties zijn niet goed voor de exporterende landen. Er zijn andere manieren om de druk op de markt te verlichten. Bijvoorbeeld de Russische boycot van varkensvlees opheffen.''

Nog steeds acties in België en Frankrijk

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) heeft sympathie voor de boeren in Frankrijk en België. "De situatie is daar net zo zorgwekkend als bij ons, maar we vinden het nog te vroeg voor actievoeren'', zegt de woordvoerster. "Sommige leden willen wel actievoeren, maar we doen dat liever gecoördineerd voor een groter effect.''

Actievoeren in DNA NVV

Volgens de woordvoerster zit actievoeren wel in het DNA van de NVV. "Maar dat doen we dan effectief en als sluitstuk.'' De NVV kijkt momenteel met het ministerie van Economische Zaken en de Rabobank naar een herstructurering van de varkenshouderij. In september worden de eerste uitkomsten verwacht. ,,Dan gaan we kijken of alsnog actie nodig is en hoe we dat gaan aankleden.''

Na de Fransen voeren ook boze boeren in België actie tegen de lage prijzen van hun producten als melk en varkensvlees.

 

Laatste reacties

 • tonny60

  Lto is een van de veroorzakers van de lage prijzen

 • Jano

  LTO en actievoeren, hahaha

 • gjh

  LTO doet helemaal niets zoals gewoonlijk . inderdaad jano lachwekkend organisatie zonder ruggegraat

 • hornblower

  de voorzitter van LTO A.J. Maat was toch medeondersteunder van de Russiche boycot , naar aanleiding van die vreselijke vliegramp boven de Oekraine? Deze had beten neutraal kunnen blijven in zn opvatting . Zn achterban, de financieel ondersteundende boeren ( lidmaatschapsgeld LTO ) zijn hierdoor mede in de problemen geraakt. Maat moet weten als geen ander, dat je zaken en politiek niet met mekaar moet vermengen .

 • gjcamps

  Horblower zegt het al, zaken en politiek scheiden. Hier op de Krim verassend kippen vlees van MHP, (Nasha Ryaba) nr 1 integratie van Oekraine. Dit vlees komt van hun farm en slachterij op De Krim, hebben netjes alles overgeschreven volgens Russische regels. Wie is nu gek?

 • hill

  De LTO heeft naar mijn mening nog nooit iets voor de boeren betekend. Alleen maar hun eigen zakken vullen. En maar meelopen met de regering. Allemaal ja-knikkers zijn het. We mogen van de LTO niet actievoeren want dat heeft invloed op de export. Dus boeren, allemaal mooi met de armpjes over elkaar gaan zitten en lekker niks doen en alles maar over ons heen laten komen. De LTO riep het hartst om maar nieuwe stallen te bouwen en veel koeien te melken. Maar nu krijgen deze boeren een deksel op hun neus. Dan hoor je de LTO niet.

 • afm


  hill ju slaat de spijker op de kop 1 nul

 • Mozes

  @hill en @afm, welke maatregelen moeten er volgens jullie komen om de problemen op te lossen? We moeten natuurlijk wel weten waar wij actie voor voeren. 

 • Foxxy

  Mozes, we kunnen natuurlijk gewoon in de rij aansluiten bij onze Franse en Belgische collega's , om meer geld uit onze produktie-keten te slepen !

  Zelfs ons eigen LEI zegt dat melkveehouders achter in de rij aansluiten, en de kruimels mogen verdelen, nadat de Supers en de zuivelverwerkers de muntjes verdeeld hebben !

  Feitelijk is dat natuurlijk ook waar ! We produceren een bederfelijk (geen idee of die spelling klopt) product, dus een paar weken laten zitten is geen optie ! De koeien produceren wel door ! Dus ogenschijnlijk wordt er natuurlijk over onze ruggen een boel geld verdiend (of bespaard door de consument,wat volgens mij niet zo is ) 

  Weer een prijscheck in alle supermarkten door LTO zou ze in ieder geval sieren !

  En net als ik zeg : Een politiek punt maken, dat er elders in de keten onevenredig geld verdeeld wordt, waar wij geen invloed op hebben,we hoeven maar bij de Franse en Belgische rij aan te sluiten(die dat waarschijnlijk niet erg vinden)

  baat het niet ? Wat schaad het ??

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.