Home

Nieuws

LTO en FNV zoeken naar oplossing seizoenswerk

Den Haag – LTO Nederland en FNV Bondgenoten zijn in gesprek om tot een oplossing te komen voor seizoenswerk in de nieuwe Wet Werk en Zekerheid. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zei tijdens een debat in de Tweede Kamer dat hij er vertrouwen in heeft dat de beide partijen eruit komen.

Kamerleden Anne Mulder (VVD), Pieter Heerma (CDA) en Carola Schouten (ChristenUnie) spraken tijdens het debat in de Tweede Kamer hun zorg uit over de ontstane situatie, waarbij door de nieuwe wetgeving seizoenswerkers juist hun werk verliezen, vanwege de nieuwe regels rondom ontslagrecht.

"Ik heb vanmorgen een brief gekregen van LTO Nederland en FNV Bondgenoten, waarin zij schrijven dat ze in overleg zijn. Beide partijen geven aan dat ze bereid zijn om tot een oplossing te komen. Dat vind ik heel positief", zegt Asscher. Hij zegt het vervelend te vinden dat de sociale partners zo lelijk tegen elkaar doen over de nieuwe wet. "En dat terwijl werkgevers en werknemers veel gemeenschappelijke belangen hebben."

Asscher gaat in augustus met de betrokken partijen om tafel om de resultaten te horen.
"Mijn deur staat altijd open. Ik weet dat het bij sommige bedrijven lastig ligt, maar ik zie het niet als onoplosbaar", zegt Asscher. Ik ben bereid om met sociale partners in gesprek te gaan als zij met een oplossing komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.