Home

Nieuws 18 reacties

LTO Noord zoekt voorzitter die sporen verdiend heeft

Zwolle - Wie de nieuwe voorzitter van LTO Noord wordt, is nog onbekend, maar de opvolger van Siem Jan Schenk is een bekend gezicht in de land- en tuinbouw.

De nieuwe voorzitter van LTO Noord is bij voorkeur boer of tuinder, heeft zijn of haar sporen verdiend als belangenbehartiger voor de agrarische sector en weet leiding te geven aan een organisatie in verandering. De opvolger van Schenk moet ten minste vier jaar voor vier dagen in de week beschikbaar zijn voor het werk bij LTO Noord en als vertegenwoordiger van LTO Noord in het federatiebestuur van LTO Nederland.

Dat blijkt uit de profielschets die afgelopen week is bekend gemaakt. De nieuwe voorzitter zal op 1 januari van het volgend jaar aantreden. Solliciteren naar de functie kan tot 12 augustus.

Schenk neemt officieel afscheid op 18 augustus, maar is feitelijk al vertrokken.

De profielschets sluit praktisch uit dat de belangenorganisatie met een outsider in zee zal gaan. De profielschets is van dien aard, dat de enige verrassing kan zijn dat de nieuwe voorzitter geen lid is van LTO Noord, of bij voorbeeld buiten het LTO Noord-gebied woont. Op die punten stelt de profielschets geen eisen aan die nieuwe voorzitter, al moet hij of zij wel achter de vastgestelde visie Van vandaag naar overmorgen 2013-2016 staan.

Laatste reacties

 • rmw

  En bovenal moet het een goede anticipeerder zijn... De LTO bestuurders die ik ken hebben allen de laatste tijd flink uitgebreid... Hebben de LTO melkveehouderij bestuurders dit jaar al koeien afgevoerd? Nee vast niet..., eerder een vrachtje erbij voor 1 juli!! Maar die worden nu gewoon omgezet in fosfaat rechten, en daar korten we de sukkels wel voor die gewoon afwachten...Die 2 juli datum is de grootste hufterigheid die er verzonnen is!!!

 • Ishtar


  #1 dat moet onafhankelijk uitgezcoht worden, boerderij?

  Immers als dat zo is, is dat handelen met voorkennis.
  En kan je stellen dat ze alleen maar eigen belangen hebben behartigt ipv sector belangen.
  Wat niemand zou verbazen aan de hand van laatste jaren onkenning van de werkelijkheid.
  Dat zou bizar zijn, sector bestuurders behartigen eigen belangen ipv die van de sector........En vertellen tegen de eigen achterban ander advies, dan naar ze zelf handelen.....
  Dat advies naar de achterban blijkt ook nog verkeerd te zijn.........

 • cornelis 22

  4 dagen in de week wewrken om te doen wat mijnheer Schenk presteerde , dat kan ook wel met minder dagen.

 • cornelis 22

  Vooruit iemand moet de prijs zetten : te koop 1 melkveefosfaatrecht (as,If ,and when Issued) 28.000,-- euro.

 • mldijkstra

  <em>visie Van vandaag naar overmorgen 2013-2016</em>? Ik ken het stuk niet moet ik eerlijk bekennen. Maar over de visie-vastheid van LTO heb ik wel een mening, dat dan weer wel.

 • zon

  Laat de LTO zichzelf opheffen,
  LTO heeft geen grote achterban,maar omdat ze wel altijd met Dijksma mogen praten,zijn ze langzaamaan een spreekbuis geworden van wat Dijksma wil.

  En zij kan haar beleid rechtvaardigen omdat zij kan zeggen dat de(zogenaamde) vertegenwoordiger uit de landbouw(LTO) het vaak met haar eens is en haar niet tegen durft te spreken.

  Dit soort praktijken gaan ten koste van de landbouw.


 • Mozes


  @zon, het overleg over de fosfaatrechten zat de NMV ook bij.  Die hebben nog veel minder leden dan LTO. 

 • gjh

  juist zon LTO  moet zich opheffen die paar leden die ze hebben zijn gemiddeld 70 jaar oud. Op meelopers zitten we niet te wachten. SCHENK kan geweldig slap ouwehoeren maar daadkracht heeft hij nooit gehad

 • leo,s vriend


  gjh, wat let je, stel je kandidaat, als jij gekozen word zijn we van alle problemen af, die los jij dan immers op.

 • cornelis 22

  Gekozen ? Is het niet in het elkaar benoemde inteeltcircuit aan de beurt zijn?

 • gjh

  leo vriendje ze zoeken daar mensen zonder ruggegraat dus kom ik niet in aanmerking. Tenslotte ben ik nog te jong voor een bejaarde clubje.

 • Schaapje

  Och, och. wat een bovenstaande gelul. Als je kandidaat wil worden kan een ieder zich opgeven. Heeft niets met vriendjespolitiek of id. te maken. Als je je toch niet wilt kandidaat stellen en LTO niks vindt, wat letten jullie dan om een andere organisatie op te richten. Er zijn al velen kandidaten die ik veel tegen kom in de comentaren dus een nieuwe belangen club is snel opgericht. Zou zeggen doorpakken en direct aan de slag.

 • Mozes

  @gjh, je zegt dat je te jong bent. Hoe jong ben je? Dat zou namelijk verklaren waarom jou reacties zo puberaal zijn: alleen schoppen, kleineren, minachting tonen en geen enkele inhoud of uiting van enig inzicht. 

 • agro1


  poosje op welverdiende en doorbetaalde vakantie geweest mo6?

 • zon

  #12,je onderschat de macht van dijksma,zij gaat bepalen met wie ze gaat praten en ze weet dat de LTO een voor haar makkelijk clubje is.
  In teveel artikelen kom je er achter dat de LTO wel erg veel op de hand is van Dijksma

 • gjh

  zon goed gezien ik hoop dat schaapje het ook gaat begrijpen.

 • HJ O R

  Als hij /zij de sporen verdient moet hebben dan is hij/ zij geen lid van LTO

 • Sjefo


  Welke keuze je ook maakt er is altijd iemand die de dupe word van die keuze, (de bekende piketpaal)  ik vind dat iedereen toekomst gericht moet denken en doen dan is de keuze van de meest recente datum in dit geval 2 juli het meest voor de hand liggend 

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.