Home

Nieuws 1 reactie

Kabinet bestudeert uitspraak klimaatzaak

Den Haag - Het kabinet neemt de tijd tot september om te oordelen of de Staat in beroep gaat tegen de uitspraak van de Haagse rechter dat het klimaatbeleid moet worden aangescherpt. Dat heeft minister Henk Kamp (Economische Zaken) gezegd in overleg met de Tweede Kamer.

De fracties van GroenLinks, D66 en de Partij voor de Dieren bereiden een motie voor waarin het kabinet wordt gevraagd niet in beroep te gaan tegen de uitspraak. In de uitspraak draagt de rechter de Staat op om meer te doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Kamp zei in overleg met de Tweede Kamer dat aan de uitspraak om meer redenen bijzondere kanten zitten. Eén ervan is dat ondanks de scheiding der machten in deze zaak de ene macht een opdracht geeft aan de andere. Hij zegt dat het kabinet nog goed naar de uitspraak wil kijken.

Na de zomer zal een voorgenomen besluit aan het parlement worden voorgelegd.

Eén reactie

  • Foxxy

    Toch niet best !

    een rechter (overheid)

    die de overheid daagt !

Of registreer je om te kunnen reageren.