Home

Nieuws 2040 x bekeken

Hoogheemraadschap Rijnland blijft kades inspecteren

Leiden - Uit voorzorg organiseert het hoogheemraadschap van Rijnland ook volgende week inspectieronden langs de (zeer) droogtegevoelige kades. Tot nu toe hebben de kade-inspecties van ruim 240 kilometer geen bijzondere knelpunten opgeleverd. Diverse locaties krijgen de komende inspecties extra aandacht, drie locaties zijn overgedragen naar de afdeling onderhoud voor herstelwerkzaamheden.

Door oplopende temperaturen en zonuren gaat de verdamping in de komende periode naar circa 4 millimeter per dag. Het jaar 2015 behoort hiermee volgens het hoogheemraadschap tot nu toe tot de 5 procent droogste jaren sinds de waarnemingen begonnen. Het record van 1976 is nog niet bereikt. Wel is het zo dat het gebied van Rijnland droger is dan het gemiddelde in Nederland. Het peil in de boezem, het hoofdsysteem, is rond het zomerpeil. Omdat de Rijnafvoer nog hoog genoeg is, kan er voldoende zoet water worden aangevoerd vanuit de Hollandse IJssel naar Rijnland. Het hoogheemraadschap houdt de omstandigheden echter nauwlettend in de gaten, aangezien de droogte aanhoudt en het neerslagtekort nu boven de 175 millimeter uitkomt.

Of registreer je om te kunnen reageren.