Home

Nieuws 1 reactie

GreenFerm start crowdfunding voor financiering mestverwerker Apeldoorn

Lunteren - GreenFerm wil publiek geld inzamelen voor een mestverwerkingsinstallatie op het bedrijventerrein Ecofactorij in Apeldoorn. Het streven is in totaal € 200.000 te crowdfunden waarvan inmiddels bijna €70.000 binnen is.

Veehouders, omwonenden en andere geïnteresseerden krijgen de mogelijkheid geld in te leggen. Wie in het project investeert, doet mee voor een periode van twee jaar en ontvangt een jaarlijkse rentevergoeding van 8 procent. Het gaat om investeringen die aan het einde van de looptijd worden afgelost. Voor de crowdfunding werkt GreenFerm samen met het platform van Stichting Greencrowd, een organisatie die gespecialiseerd is in de financiering van duurzame projecten. Afgelopen weekend is al bijna €70.000 opgehaald via Greencrowd.

Financiële participatie

GreenFerm werkt samen met Greencrowd om niet alleen een selecte groep grote investeerders de mogelijkheid tot financiële participatie te bieden. Meedoen aan dit project kan al vanaf €250. In totaal investeert GreenFerm €8,4 miljoen in de bouw van de mestverwerkingsinstallatie, die 350.000 ton mest per jaar kan verwerken. Zodra de gemeente de vergunning afgeeft, kan de bouw beginnen en hoopt GreenFerm dat een bank of fonds de benodigde overige financiering verschaft.

Eén reactie

  • veluwsboertje

    EEN RENTE VERGOEDING VAN 8 % IS VER BOVEN DE HUIDIGE RENTE 
    ALS JE GELD OVER HEBT IS DIT HEEL LEUK
    ALS JE JE MEST DOOR GREENFERM WIL LATEN VERWERKEN VIND IK
    DIT MINDER LEUK ,LIJKT MIJ ERG KOSTPRIJS VERHOGEND TE WERKEN.

Of registreer je om te kunnen reageren.