Home

Nieuws

Gemeente Uden kondigt bouwstop af

Uden - De gemeenteraad van Uden heeft besloten strengere regels te maken voor de geuruitstoot van veehouderijen. Tot de nieuwe regels bekend zijn, geldt een bouwstop.

De gemeenteraad heeft besloten aanvragen voor een omgevingsvergunning milieu door agrarische bedrijven in Uden tijdelijk niet in behandeling worden genomen. Het aanhoudingsbesluit dat in de praktijk neer komt op een bouwstop, geldt voor een periode van maximaal een jaar. Dit geeft de gemeente de tijd om een gebiedsvisie en een verordening op te stellen.

Goede geursituatie

Dit jaar is in de gemeente Uden een evaluatie van het geurbeleid van agrarische bedrijven uitgevoerd. Doel van dit onderzoek was om inzicht te krijgen in de geurhinder in Uden ten opzichte van 2008. Uit onderzoek is gebleken dat de geursituatie in Uden en Volkel goed is. De geursituatie in het buitengebied is nagenoeg gelijk gebleven. De geursituatie in Odiliapeel is echter verslechterd. Dit komt met name door de ontwikkeling van agrarische bedrijven in het landbouwontwikkelingsgebied Odiliapeel.

Of registreer je om te kunnen reageren.