Home

Nieuws 7 reacties

Franse boeren houden 'Nacht van de ontreddering'

Rennes – Vele duizenden Franse veehouders hebben in de nacht van donderdag op vrijdag overal in het land demonstratieve acties gehouden. Met de 'Nacht van de ontreddering' willen de boeren hun eis om hogere prijzen voor hun producten en dieren nog eens kracht bijzetten.

Franse veehouders voeren al wekenlang acties maar hebben dat nu nog een keer met een manifestatie op landelijke schaal willen onderstrepen. Zoals gebruikelijk werden vrijwel overal tractoren ingezet voor blokkades en werden pallets en banden in brand gestoken. Veel supermarkten werden beklad met leuzen tegen hun prijsbeleid. Tevens werden op een groot aantal wegen slakkegang-acties gehouden.

De boeren richten zich vooral op de supermarkten, maar verwijten het ministerie van landbouw ook dat het alleen maar komt met loze beloften. Zo komt er volgens hen weinig terecht van een twee weken geleden gesloten 'akkoord' waarin de winkelbedrijven en verwerkende industrie beloven de boeren beter te betalen. ''Hoe kunnen we ons niet verraden voelen als iedereen in het bijzijn van de minister met z'n hand op zijn hart belooft dat de boeren morgen beter betaald zullen worden. Als we tot september wachten, is de helft van ons verdwenen", aldus voorzitter Jean-Paul Goutines van de regionale boerenbond in Pays de la Loire.

Laatste reacties

 • Mozes

  Frankrijk is een hopeloos land. Ze gaan Griekenland nog achterna. Ze verwachten alles van de politiek, ontkennen de markt en de noodzaak daar op in te spelen. 

 • boeren


  Je kunt van alles zeggen over die fransen maar wij beuren gelukkig wel eventjes 32 centen voor juli basis prijs dan. (melk fabriek lactalis)
  Gewoon rustig aan door doen dat is het beste.

 • pieter p

  @boeren, ben je al vergeten dat de de laatste jaren heel wat minder hebben ontvangen de de rest van Europa

 • poldes


  mozes,  als er iemand is die de markt(kostprijs liter boerderijmelk) ontkent niet wil weten in Nederland dan ben jij dat.   en dan wel weten dat die Fransen de markt ontkennen? laat mij niet lachen.

 • boeren

  @Pieter p jazeker weet ik dat maar dan mag ik toch op dit moment redelijk blij zijn met wat wij nu krijgen.

 • ed12345


  voorlopig hebben ze daar een publiek en regering die weten wat landbouw is.En mocht er iemand iets vergeten wordt er daar geen tijd verspilt met het die personen weer even bij te brengen

 • hm

  moeten wij hier ook doen! plat gooien die bende 

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.