Home

Nieuws

Flinke daling bioethanolafzet in Duitsland

Mannheim - De bioethanolafzet in Duitsland blijkt in de eerste drie maanden van dit jaar opvallend sterk gedaald te zijn. Volgens fabrikant CropEnergies gaat het ten opzichte van het corresponderende kwartaal van 2104 om een daling van ruim 7 procent naar 310.000 kubieke meter.

Dat zegt het bedrijf in zijn woensdag gepubliceerde eerstekwartaalsrapport (maart-mei) van het lopende boekjaar 2015/16.

CropEnergies, dochter van bietenverwerker Südzucker, vraagt zich af of deze cijfers representatief zijn voor het verdere marktverloop in 2015. In 2014 steeg de afzet in Duitsland in ieder geval nog met krap 2 procent naar 1,55 miljoen ton. Niettemin gaan marktwaarnemers voor dit jaar voor de EU als geheel uit van een daling met 3,7 procent naar 5,1 miljoen kubieke meter, aldus CropEnergies. De oorzaak van deze teruglopende ontwikkeling is het stagnerende bijmengplichtbeleid en de afnemende vraag naar benzine.

De prijs van ethanol toont dit jaar herstel. Eind mei lag het niveau op €540 per kuub, op het dieptepunt in januari op €417. CropEnergies draaide in de verslagperiode met een positief resultaat nadat het in 2014/15 in de rode cijfers was beland. De voorlopige cijfers maakte het bedrijf vorige maand al bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.