Home

Nieuws 1 reactie

Financiële problemen in Deense landbouw veel groter dan gedacht

Kopenhagen - Het aantal Deense boeren dat balanceert op de rand van een faillissement is aanzienlijk groter dan eerder dit jaar werd aangenomen.

Volgens de door de sector in samenwerking met enkele bankiers en de overheid in 2012 in het leven geroepen landbouwfinancieringsbank (Landbrugets Finansieringsbank) verdienen rond de 3.500 of wel ruim 30 procent van het totale aantal  fulltime-agrariërs te weinig om aan hun betalingsverplichtingen te kunnen voldoen.

Dat zegt de directeur van deze bank tegen dagblad Berlingske. De bedrijfsadviesorganisatie Seges van de Deense landbouwfederatie LF schatte enkele maanden geleden het aantal boeren met ernstige liquiditeitsproblemen op 1.700. De problemen doen zich vooral voor in de melkvee-  en varkenssector, waar de situatie is verscherpt door onder meer de gevolgen van het Russische importembargo.

Landbrugets Finansieringsbank is opgericht om in financiële nood verkerende boeren van kredieten te voorzien of aan een koper te helpen. Daarbij wordt strikt gekeken naar de kansen van het bedrijf en de leeftijd van de ondernemers.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.