Home

Nieuws

Energiebedrijf Eneco steekt geld in nieuwe duurzame projecten

Rotterdam - Energiebedrijf Eneco gaat de komende jaren €100 miljoen investeren in start-ups en richt daar een apart onderdeel Innovation & Ventures voor op. Dat maakte Eneco woensdag bekend.

Eneco mikt op startende bedrijven die innovatieve producten en diensten ontwikkelen op het gebied van duurzame energie. Het energiebedrijf wil in deze start-ups geld steken en ze helpen bij het ontwikkelen van een verdienmodel en het op de markt brengen van hun producten. Bij het onderdeel Innovation & Ventures gaan dertig mensen werken.

Het initiatief moet vooral producten opleveren waar klanten thuis hun duurzame energievoorziening, bijvoorbeeld via zonnepanelen, maximaal kunnen benutten.

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) wil dat energiebedrijven zich opsplitsen in een energieleverancier en een netwerkbeheerder. Vorige week bepaalde de Hoge Raad dat de minister ondernemingen daartoe mag verplichten.

Eneco zegt dat het door splitsing zijn financiële slagkracht kwijtraakt en daardoor niet meer kan investeren in grootschalige opwekking van duurzame energie.

Of registreer je om te kunnen reageren.