Home

Nieuws

Drone nog geen betrouwbare wildredder

Enschede - Vertrouw nog niet op de drone als redder van jonge reeën en ander wild. Die ietwat ontnuchterende conclusie trekt het ledenblad van verenging Het Reewild uit een proef met inzet van drones als wildredder.

Bij de proef, gehouden door universiteit Twente, werd 5 hectare grasland afgezocht met een warmtecamera aan een drone. De camera vond drie volwassen reeën, die evenwel ook met de verrekijker gezien waren. Kalveren werden niet gevonden, terwijl controle te voet twee kalveren opleverde. Vermoedelijk was de drone niet hoog genoeg in de lucht. Bij een tweede vlucht werden de kalveren wel gespot.

Een volgende stap is om de drone te verbinden met een gps-apparaat in de hand, en of een gps-gestuurde trekker. Al met al veelbelovende resultaten, maar 'voor we routinematig met een drone voor het maaien uitvliegen zijn er nog veel problemen die om een oplossing vragen'.

Of registreer je om te kunnen reageren.