Home

Nieuws 1 reactie

Dow: minder agrarische omzet en winst

Midland – De landbouwdivisie van Dow Chemical heeft het eerste halfjaar van 2015 een omzet geboekt van $3,6 miljard (€3,3 miljard), $400 miljoen minder dan een jaar eerder.

Het bedrijfsresultaat (Ebitda) daalde van $755 miljoen naar $678 miljoen (€618 miljoen). De Amerikaanse producent van gewasbeschermingsmiddelen en zaden heeft last van lage gewasprijzen, die druk zet op boereninkomens. Daarnaast zaten wisselkoersen tegen. De dollar staat vrij stevig ten opzichte van andere munten waardoor verkopen buiten de VS in dollars minder waard zijn dan een jaar geleden. Ten slotte verkocht het bedrijf minder van de bekende herbicide glyfosaat. Nat weer in Noord-Amerika leidde tot minder afzet van middelen.

Dow verkocht ook minder maiszaad omdat meer boeren hun areaal richten op soja.

Eén reactie

  • agro1


    dow geeft mooie onkruidbestrijdingsboekjes uit, hulde en dank!! alleen jammer, dat er geen jaartal van verschijnen in vermeld wordt. zoals bekend zijn ze door alle Staatsbeleidsmatige wijzigingen echt niet eeuwigheidsbestendig. alsjeblieft, dow, kleine moeite, groot gemak voor de lezer. mocht dow deze reactie lezen, bij voorbaat dank.

Of registreer je om te kunnen reageren.