Home

Nieuws 2 reacties

Doelstelling duurzame stallen behaald

Den Haag- De doelstelling voor het realiseren van duurzame stallen in de veehouderij is behaald. Dat blijkt uit overzicht van het aantal duurzame stallen, dat staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Per 1 januari 2015 was 11,3 procent van de 81.000 stallen in Nederland duurzaam. Dat is meer dan de gestelde doelstelling van 10 procent. De verschillen per sector zijn groot. Het percentage loopt uiteen van 6,3 procent in de rundveehouderij tot 21,7 procent in de varkenshouderij en 32,1 procent in de pluimveehouderij. Het aandeel duurzame stallen dat in voorbereiding is, bedraagt 0,9 procent van het totaal aantal stallen. Als deze stallen allemaal gerealiseerd worden, bedraagt eind 2015 het aandeel integraal duurzame stallen 12,2 procent.

Wanneer wordt gekeken naar dierplaatsen is 15,9 procent van de dierplaatsen in de rundveehouderij duurzaam. In de varkens- en pluimveehouderij zijn deze percentages respectievelijk 36,3 en 35 procent.
De groei van het aandeel duurzame stallen in de rundveehouderij blijft achter ten opzichte van andere sectoren, ook al is het aandeel de laatste twee jaar in de rundveehouderij harder gegroeid dan bij varkens- en pluimvee.

Laatste reacties

  • fietskip

    Dit was ook niet zo moeilijk te halen. Je scherpt de regels voor de uitstoot van amoniak en dierenwelzijn aan. Daardoor moet iedereen investeren in nieuwe stallen en dat zijn duurzame vanwege fiscale regels. opgelost politiek. Maar wel over de rug van de boer je doelstellingen (die je zo uit de lucht gegrepen hebt) halen. Erg goedkoop politiek!

  • massan

    Geweldig om zulke doelstelling te behalen. Eerst flink gestimuleerd worden met IDS-subsidie om een mooie duurzame stal te bouwen en daarna tegen je oren geslagen worden door PAS en een mogelijk fosfaatquotum. Waar zijn we toch mee bezig hier in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.