Home

Nieuws 2 reacties

Deel geld Vion-financiering teruggetrokken

Boxtel – De eerste nieuwe financiers van Vion verschaffen €15 miljoen minder krediet aan het vleesbedrijf dan eerder gecommuniceerd.

Eerder zouden ABN Amro en NIBC Bank samen een werkkapitaalfinanciering van €100 miljoen inbrengen. Nu ook het Amerikaanse Merrill Lynch €40 miljoen aanbrengt, hebben de oorspronkelijke twee nieuw financiers hun commitment teruggeschroefd.

Het is onduidelijk of ABN Amro en NIBC Bank alletwee of één van de twee minder geld inlegt. Vion maakte eerder bekend een werkkapitaalfinanciering van €100 miljoen te krijgen van bovengenoemde banken. Het geld verving een financiering van Rabobank, ING en het Duitse DZ-Bank. Met het geld van de Amerikanen erbij komt de financiering nu uit op €125 miljoen. Merrill Lynch is onderdeel van één van de grootste banken wereldwijd, Bank of America.

Laatste reacties

 • Ishtar

  Als je vertrouwen en rendement zou zien en verwachten , zou de ABN niet terug trekken, immers zal best een mooie rente op gevangen worden!!
  Maw, ze hebben lokkertje suitgezet en Merrill Lynch hapt voor 48 miloen euro, en hup ABN trekt zich terug!!!!!!
  Vion gaat het niet worden sinds de goudenkip (ingredienten) verkocht is.
  100den miljoen euro boeren geld vergokt en verpruts door ZLTO....
  ZLTO die van die fosfaat rechten........
  Sneu voor Dijksma om met zo'n partij te moeten onderhandelen, triest........

 • PosthouwerBoerkamp

  Hoe zit het nu ook alweer...... Vion heeft het spelletje van geld vergaren en zo snel mogelijk erdoorheen jagen afgekeken van Griekenland ... of is het net andersom ? Maakt niet uit, ze kunnen het allebei en storen zich er niet aan dat de maatschappij (lees boeren) ervan walgen en geen respect voor hebben. Maar ja .....het is ook geen 'eigen' geld.....

Of registreer je om te kunnen reageren.