Home

Nieuws 11 reacties

D66: meer dan een beetje duurzamer

Den Haag - De agrarische sector moet niet een beetje duurzamer of een beetje beter op het gebied van dierenwelzijn, maar het systeem van voedselproductie moet opnieuw worden ingericht vanuit duurzaamheid, kwaliteit en volksgezondheid.

Productie in evenwicht met de natuurlijke omgeving is het uitgangspunt. Dat staat in de voedsel- en landbouwvisie van D66. Innovatie speelt hierbij een cruciale rol en export van kennis en innovatie moet centraal staan en niet de export van bulkgoederen, vindt D66.

De partij wil de kringlopen van nutriënten en water sluiten. De voedselproductie moet neutraal zijn voor de omgeving als het gaat om klimaat, energie, landschap, biodiversiteit, water en grondstoffen en het mag geen gevaar vormen voor de volksgezondheid.

Consument kan duurzame productie afdwingen

D66 wil consumenten gaan helpen om een betere afweging te maken in de supermarkt, omdat juist de consument duurzame voedselproductie kan afdwingen. "Vanuit de consument is er veel kritiek op niet-duurzame voedselproductie, maar dezelfde consument laat zich leiden door prijs en gemak en kiest steeds weer voor niet-duurzame producten. Door meer transparantie over de voedselketen, kan de consument een weloverwogen keuze maken."

Laatste reacties

 • Foxxy

  Nederlands export-product #1 komt uit de agrarische sector ! 
  # 2 is aardgas 

  en natuurlijk Rotterdam exporteerd als doorvoerhaven nagenoeg alle ge-importeerde goederen !

  D66 is zieltjes-winnaar , agrariërs zijn slechts goed voor 3-4 % van de kiezers !

  jammuhrr

 • veldzicht

  Kletskousen,bemoei je niet met zaken waar je geen verstand van hebt.

 • fietskip

  Klinkt leuk he dat duurzamer van de d66, vooral om anderen te zeggen hoe het volgens hun moet. Maar vervolgens kunnen ze er zelf in de stad totaal niet aan voldoen. Volksgezondheid, klimaat, landschap, biodiversiteit, water en energie. Waar praat je dan over. Nog iets, de d66 wil kennis exporteren die ze vervolgens in eigen land niet wil, snap jij de d66 nog? Echt geloofwaardig!!

 • Elevage

  en jij gelooft dat een transparant systeem zorgt dat een duurder product verkocht wordt???
  Echt niet, de goedkope kip roept harder als D66

 • Eminem2010

  Helemaal mee eens geef met staatsgeld de boeren geld om asbest te verwijderen en te vervangen door zonnepanelen. Windmolens draaien op subsidie Biogas ook en het geld dat word gebruikt komt uiteindelijk voor een groot gedeelte weer terug in de staatskas via de belastingdienst. Als de D66 de boeren alles zelf wil laten betalen kunnen ze nog lang wachten want daar zijn de marges te dun voor. 

 • Eminem2010

  Helemaal mee eens geef met staatsgeld de boeren geld om asbest te verwijderen en te vervangen door zonnepanelen. Windmolens draaien op subsidie Biogas ook en het geld dat word gebruikt komt uiteindelijk voor een groot gedeelte weer terug in de staatskas via de belastingdienst. Als de D66 de boeren alles zelf wil laten betalen kunnen ze nog lang wachten want daar zijn de marges te dun voor.

 • agro1


  zo kennen we d66 weer, heerlijke luchtfietserij. zulke mooie praatjes, daar kan iedereen voor vallen, maar de domsten het eerst. d66 kan de volgende verkiezingen met een gerust hart tegemoetzien.

 • .....

  En mogen die duurzame producten de boer ook wat extra's opleveren?

 • poldes


  de primaire producent verplichten om iedere keer maar weer iets duurzamer te produceren ;en tegelijk brengt de opgehaalde melk (onder de kostprijs)een minder duurzame prijs op.

  D66 en vele meer zullen het gaan maken ,over de ruggen van een kleine (niet onbelangrijke)groep economische koplopers. vals spel spelen.

 • a van Gerwen

  Als grachtengordel partij is het natuurlijk makkelijk om zonder enige kennis te oordelen over dat gepeupel op het platteland.  Ze willen heel de landbouw op de kop gooien in het kader van duurzaamheid en alles afbreken wat in 100 jaar opgebouwd is en de kennis die ze daar mee opdoen gaan ze exporteren. Zie je het al voor je. Voor de boeren is echter nagenoeg geen plaats meer. 

 • pinkeltje


  Op zichzelf natuurlijk heel redelijk van de partij die zich een tijd geleden nog het redelijke alternatief noemde. Mooie praat vanuit een comfortabele positie maar de boze buitenwereld is helaas anders. Een beetje teveel gekke Henkie. Als een product niet deugt moet je het verbieden en dan liefst ook wereldwijd. Verder moet je het lekker aan de markt overlaten. De betrokkenheid van veel burgers gaat via de portemonnee. En daar zal ook D66 weinig aan gaan veranderen.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.