AlgemeenNieuws

D66: meer dan een beetje duurzamer

Den Haag – De agrarische sector moet niet een beetje duurzamer of een beetje beter op het gebied van dierenwelzijn, maar het systeem van voedselproductie moet opnieuw worden ingericht vanuit duurzaamheid, kwaliteit en volksgezondheid.

Productie in evenwicht met de natuurlijke omgeving is het uitgangspunt. Dat staat in de voedsel- en landbouwvisie van D66. Innovatie speelt hierbij een cruciale rol en export van kennis en innovatie moet centraal staan en niet de export van bulkgoederen, vindt D66.

De partij wil de kringlopen van nutriënten en water sluiten. De voedselproductie moet neutraal zijn voor de omgeving als het gaat om klimaat, energie, landschap, biodiversiteit, water en grondstoffen en het mag geen gevaar vormen voor de volksgezondheid.

Consument kan duurzame productie afdwingen

D66 wil consumenten gaan helpen om een betere afweging te maken in de supermarkt, omdat juist de consument duurzame voedselproductie kan afdwingen. “Vanuit de consument is er veel kritiek op niet-duurzame voedselproductie, maar dezelfde consument laat zich leiden door prijs en gemak en kiest steeds weer voor niet-duurzame producten. Door meer transparantie over de voedselketen, kan de consument een weloverwogen keuze maken.”

Beheer
WP Admin