Home

Nieuws 1 reactie

Copa Cogeca juicht verlenging steun toe

Brussel - De Europese koepel van coöperaties en landbouworganisaties Copa Cogeca juicht de beslissing van de Europese Commissie toe om nieuwe steunmaatregelen voor de groente- en fruitsector te nemen en de steun voor de zuivel te verlengen in verband met de Russische boycot.

Europees landbouwcommissaris Phil Hogan kondigde maandag aan dat hij de steunmaatregelen voor de zuivel wil verlengen. Secretaris-generaal Pekka Pesonen van Copa Cogeca noemde de stap van Hogan een goede stap voorwaarts. "De zuivel, de varkenssector en de fruit- en groentetelers lijden enorm onder de Russische boycot. Het Russische handelsembargo heeft naar schatting €5,5 miljard aan agrarische export weggenomen, aldus Pesonen, die er aan toevoegde blij te zijn met de verlenging van de interventie- en opslagregelingen in de zuivel. Pesonen is echter sceptisch over het effect daarvan. Om melkveehouders echt uit de problemen te helpen, moeten de melkprijzen omhoog om de kostprijs te dekken. Hij roept de Europese Commissie op om de directe betalingen voor december uit te betalen en te zorgen dat de betaalde superheffing weer terugkomt bij de zuivel.

Eén reactie

  • zon

    Als ik door rood rij en een boete krijg,krijg ik het boete bedrag toch ook niet meer terug.
    Zo zou je verkeerd gedrag belonen.

Of registreer je om te kunnen reageren.