Home

Nieuws 1489 x bekeken

Britse veehouder 'moet kalm blijven'

Londen - Britse boeren moeten vooral kalm blijven. ''Protesten voeren zoals de Fransen dat doen, is niet onze stijl. Daar bereiken we niets mee,'' aldus voorzitter David Handley van Farmers for Action.

Handley reageert daarmee op een spontane demonstratie van tientallen boeren met trekkers die eind vorige week in Midden-Engeland de straat op gingen. Zelf heeft hij ook opgeroepen tot actie maar hij acht de tijd daarvoor toch nog niet rijp: ''Ik begrijp de frustraties maar de boerenbonden werken gezamenlijk hard om oplossingen te vinden voor de huidige crisis.''

Bitter weinig bereikt

Volgens Handley krijgen de Franse boerenacties veel aandacht van de media 'maar als je ziet wat ze feitelijk bereikt hebben, is dat bitter weinig.' ''De Franse regering zet druk op de supermarkten om meer te betalen voor zuivel maar er is geen enkele garantie dat dat ook bij de boeren zelf terechtkomt. Verder gaat het alleen om uitstel van belastingen en nieuwe leningen. Wat wij proberen te bereiken is meer geld dat direct naar de bankrekening van de boeren gaat. Als we tegen het eind van de zomer geen succes hebben geboekt, dan is het tijd om met z'n allen naar Londen en de andere grote steden te trekken.''

Of registreer je om te kunnen reageren.