Home

Nieuws 1 reactie

België draalt met terugbetalen steunregeling

Brussel – Duizenden veeboeren en -handelaren in België hebben al jaren in totaal miljoenen tegoed uit een Sanitair Fonds. De staat voert echter de ene na de andere juridische procedure om de uitbetaling te vertragen, schrijft Het Belang van Limburg.

Het fonds is in 1987 opgericht om veeboeren schade te vergoeden bij besmettelijke ziekten. De boeren zelf voedden het fonds via een heffing die via de slachterijen werd geregeld. In 1998 verbood Brussel het fonds, omdat het werd gezien als ongeoorloofde staatssteun en sindsdien vechten veel boeren om hun geld terug te krijgen.

Eén reactie

  • vandenbrand

    het blijven ROOFVISSEN daar in brussel, zowel in dit geval als de superheffing waar ze lekker aan verdienen.

Of registreer je om te kunnen reageren.