Home

Nieuws 9 reacties

'Aanpak ganzenoverlast werkt niet'

Almere - De nieuwe regels tegen overlast van ganzen op landbouwgrond werken in de praktijk niet.

Dat zegt voorzitter Arnold Michielsen van landbouworganisatie LTO tegen Omroep Flevoland.
Volgens Michielsen geven ambtenaren vaak te laat een ontheffing om ganzen te vergassen of om ze af te schieten. Dan is het kwaad al geschied, stelt de LTO-er. Michielsen vindt dat er in de praktijk na het melden van schade veel sneller gehandeld moet worden dan nu het geval is, om erger te voorkomen.

18 hectare wortelen kaal

Michielsen wijst als voorbeeld op het feit dat in Almere richtte een groep ganzen vorige week voor €165.000 schade heeft aangericht. De vogels vraten een terrein van 18 hectare met wortelen compleet kaal.

Laatste reacties

 • tinus888

  Kdenk dak ook maar wortels ga telen

 • Gijs Gans

  Niet zeuren in Flevoland nu. de heer Menkveld uit flevoland zij vorig jaar nog dat het zo perfect geregeld was in flevoland . toen lto de kans had iets goed te regelen. lieten ze de oren hangen naar de tbo,s men kan nu zien wat de gevolgen zijn en worden, want er is ook maar 2 miljoen beschikbaar voor de zomer schade terwijl er vorig jaar al dik 3 miljoen is uitgekeerd dus men krijg geen 100% uitgekeerd maar misschien maar 50% ga de schade maar verhalen bij de TBO,s daar moet LTO zijn  .

 • tonny60

  Het hele ganzenbeleid van lto is al net zo waardeloos dan het streven naar het quotumloze tijdpwrk.waardeloze club....

 • Zippie

  En wederom mede door de opstelling van die slappe hap van een LTO is het inmiddels een rampscenario geworden.
  Durf potverdorie eens een keer van je af te bijten i.p.v. dat oeverloos gezwets.
  Als dit in Frankrijk het geval zou zijn was er al lang actie ondernomen.

 • PetervanKempen

  Inderdaad zwalkt LTO in zijn beleid naar de TBO's over ganzen en dat is jammer.
  De TBO's willen koste wat het kost de bestrijding met afschot in de winter vanaf 1 november tot 1 april helemaal verbieden. Ze noemen dat de winterrust. In Friesland staat dat besluit in een verordening.
  Nu is er nog niets aan de hand. Maar als dat echt afgekondigd wordt , dan zijn de rapen gaar.
  LTO doet er goed aan NU AL stellin g te nemen tegen deze ongemotiveerde pampering van 4 maal zoveel als afgesproken ganzen in de winter. Wat zomerganzen betreft: SCHANDALIG, dat TBO's die weigeren deze dieren te beperken in hun gbieden als de OVP, ermee wegkomen!
  LTO:  ook hier weer: kom eens op voor je leden. Ga eens actie voeren en pak een bron van ganzen die deze schade aanrichten zoals uit de OVP eens fors aan, desnoods met civielrechtelijke  middelen als claims en korte gedingen.
  Zoals Oliie B Bommel tegen zijn maatje Tom Poes zegt:
  Verzin een list, maar doe iets, goede vriend.

 • HJ O R

  Hoelang is het geleden dat SiemJan in het 8 uur journaal stond te dansen dat er een ganzenakkoord was????????????
  SiemJan is inmiddels opgerot, nu de ganzen nog.
  En zo heeft LTO's grootste gek nog veel meer niet afgemaakt, maar wel 750.000 euro's per jaar op z'n bankrekening bijgeschreven gekregen.
  Wanneer gaan de ogen bij Mozes en corsorten open?????????????
  Afschaffen die club, criminele organisatie!

 • schoenmakers1

  wie is de grootste gek, degene die die 750.000 ontvangt, of degene die het mogelijk maken dat hij dat geld ontvangt, de leden dus

 • info36

  Het is natuurlijk al van de gekken dat de overheid een belangrijke economische sector ongebreidelt aan laat vallen door overschotten aan ganzen. Belangenorganisaties blijven soft. Onvoorstelbaar!

 • PetervanKempen

  Als je buurman bent van boeren zoals de TBO's zijn , en je kunt wel wat (laten) doen tegen ganzen overschotten in je gebieden, maar je doet het niet, dan is dat een onrechtmatige daad volgens het burgerlijk wetboek.
  Een buurman, boer ,  die door dat  wanbeheer schade heeft van zomerganzen uit natuurgebieden zoals hier uit de OVP, kan dan via de rechter schade bij de nalatige partij claimen. Doen, zou ik zeggen!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.