Home

Nieuws

Wereldleiders: 2 graden warmer is de limiet

Elmau - De regeringsleiders van de G7 hebben maandag een akkoord bereikt over het klimaat. De zeven wereldmachten stemden ermee in de temperatuur van de aarde niet meer dan 2 graden te laten stijgen. Met de afspraak lopen de landen vooruit op de klimaattop die de Verenigde Naties in december organiseren in Parijs.

Ook bereikten de aanwezige leiders een akkoord over het verscherpen van de sancties tegen Rusland als de situatie in Oekraïne verslechtert. EU-president Donald Tusk had zich daar zondag voorafgaand aan de top al hard voor gemaakt. Moskou steunt volgens het Westen de separatisten in het oosten van Oekraïne en eigende zich onrechtmatig de Krim toe. De annexatie van het schiereiland was in 2014 reden om Rusland uit de G8 te zetten en weer verder te gaan als G7.

Of registreer je om te kunnen reageren.