Home

Nieuws 14 reacties

Wakker Dier vraagt aandacht voor vaderdieren

Amsterdam - Net voor het weekend dat het Vaderdag is, vestigt Wakker Dier de aandacht op vaderdieren in de veehouderij. Deze dieren lijden onder grote misstanden op het gebied van dierenwelzijn en zijn vaak het slachtoffer van illegale praktijken, volgens de dierenactiegroep.

Wakker Dier komt tot dit standpunt op basis van eigen onderzoek, waarbij in kaart is gebracht hoe ruim 1 miljoen vaders van varkens, kippen en koeien worden gehouden. De strijders voor het dierenwelzijn hebben een lijst opgesteld met veel dierenleed en wijzen onder andere op het onverdoofd teenkootjes afknippen en een krap voerregime voor hanen, het permanent op stal houden van fokstieren en de huisvesting van beren in de varkenshouderij. Wakker Dier wil dat staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken zich sterk gaat maken voor betere leefomstandigheden voor deze vaderdieren.

Laatste reacties

 • Snel


  Wakker dier vraagt zovaak zoveel aandacht dat niemand `t meer ziet staan in de nieuwsmedia, ga zo door clubje van nietsnutten wat nog geen 1% is van de nederlands bevolking vertegenwoordigd. Nico koffeman ga ook wat zinnigs doen.

 • Mozes

  Fokstieren staan meestal op stal omdat het te gevaarlijk is om deze in de wei te doen. 

 • vandenbrand

  wil wakkerdier zelf zeker , alle stieren van  de ki verenigingen in het weekend van vaderdag, aan een halder door de stad aangelijnd gaan wandelen ?????

 • veldzicht

  Wat weten die lui nou weer te zanikken?

 • htermaat


  nu nog een bezoekregeling dat de stieren hun nakomelingen om het weekend kunnen zien, dan zijn we er wel denk ik............

 • joohoo

  Als de stieren natuurlijk gedrag gaan vertonen kan het lekker spannent worden.

  Een overduidelijk geval van uit de handgelopen rijgedrag van een  organisatie.

 • PetervanKempen


  Tsja, 't wordt vaderdag he?

  En hun naam zegt het al: WAKKER DIER. Dat zegt toch genoeg.

  Voor de rest gewoon door laten suffen in hun eigen kleine  benauwde  wereldje.

 • wiljo


  Teenkootjes knipperij?? Daar heeft zelfs de Dikke van Dale nog nooit van gehoord. Maar verder kan ik mij er wel in vinden:

  De stieren horen gewoon los te lopen in een arena.                                           En de beren zouden een dagje bij Tieme in de huiskamer moeten.

 • podolski


  Bij wakker dier zijn maar 10 betaalde medewerkers. Toch krijgen ze heel veel voor elkaar. Het woord plofkip komt straks in de Dikke van Dale. En laatst hoorde ik ook al mensen over plofkaas praten (om inferieure kwaliteit aan te geven die gepaard gaat met dierenleed). Dus niet altijd die schimpscheuten maar neem een voorbeeld aan ze. Organiseer je, laat je niet de wet voorschrijven door politiek, bank en veevoederfabrikant. Ga het beste, lekkerste, gezondste, natuurvriendelijkste, diervriendelijkste etc produkt ter wereld maken. Dat kan in Nederland want wij hebben de juiste kennis, het goede klimaat en de juiste bodem (over een jaar of 10 weer). Daar is een markt voor geloof dat maar.

 • vandenbrand

  zou wakkerdier dan eventueel ook niet kunnen pleiten, dat de wachtstieren voor een uitkering in aanmerking zou kunnen komen in dit gekke land?????

 • koster

  wie gaat mij die meerprijs betalen podolski?
  Sommige boeren die dol zijn op zelf vermarkten lukt het nu om dit te doen, maar sectorbreed?

 • jbi

  Laat die lui dan maar even bij de stieren in het hok gaan liggen.........

 • trijnie

  Ook zijn er al plofplanten. Reageerbuisplanten en andere snelklaarplanten.
  Het zijn de meest ellendige planten die je kopen kunt, ze zijn geen lang leven beschoren, maar dat zal wel de bedoeling zijn in deze weggooi-maatschappij.

 • joohoo

  Toen Arend Boscher begin jaren 80 tot de conclusie kwam dat hij zelf de oorzaak was van de uitbreidingsexplosie in de veehouderij. De boeren kwamen met advies bureaus en juristen en vroegen om dit te bekostigen geen verguning aan voor enkele dieren maar grote aantallen.
  Nu is het Sjoerd van der wouw die tot de conclusie komt dat het actie voeren met Marian Thieme heeft geleid tot uitbreiding de ze juist wilden voorkomen.
  En is de plofkip dan wel hallalvarken of wegwerpkoe niet door hen zelf uitgevonden.
  Dierwelzijn afdwingen door een groep die geen enkele binding of affiniteit heeft met veehouderij'Ja mijn opa had vroeger 3 kippen dus ik weet veel van de pluimveehouderij is een veel aangehoord argument,. heeft geleid tot exessen in de veehouderij die niet zijn goed te praten maar door wetgeving wel worden afgedwongen

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.