Home

Nieuws 2 reacties

Vergunningaanvragen PAS vannacht al ingediend

Doetinchem - De eerste vergunningsaanvragen voor PAS zullen vannacht al worden ingediend. Adviseurs en accountants melden heel erg druk te zijn.

De adviseurs van Countus werken de hele nacht door om als eerste de vergunningsaanvragen in te kunnen dienen. Woensdag 1 juli om 00.00 uur worden de nieuwe stikstofregels van kracht.

Zestig vergunningsaanvragen heeft adviseur- en accountantsbureau Countus liggen van melkveehouders voor die ontwikkelruimte willen claimen. Deze verzoeken kunnen vanaf midden nacht worden ingediend. Albert Alberts van Countus: "Wij werken vannacht door met een team van zes man. We willen als een van de eersten de aanvragen indienen om zeker te zijn van ontwikkelruimte voor onze klanten." De vergunningaanvragen worden ingediend voor melkveehouders die al wel een stal hebben gebouwd maar deze nog niet maximaal hebben bevolkt.

Vannacht geldt de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS), nieuwe regels voor stikstof. In de PAS zijn alle Natura 2000-gebieden opgenomen waarbinnen ten minste één stikstofgevoelig habitattype voorkomt dat te maken heeft met overbelasting door stikstof.

Ook Chris van der Heijden van Van Dun Advies in Ulicoten zegt morgen al de eerste vergunningsaanvragen in te dienen voor de PAS. Het zijn vooral de melkveehouders die gebruik willen maken van de mogelijkheden die de PAS biedt.

Ook heeft Van der Heijden nog enkele tientallen Natuurbeschermingswetvergunningen (Nb-vergunning) dinsdag ingediend. Deze vergunningen worden nog afgehandeld volgens het oude recht.

Laatste reacties

  • koestal

    Accountants gaan vannacht aan het werk

  • japke33

    Voor 200% uurtarief, dat gaat lekker

Of registreer je om te kunnen reageren.