Home

Nieuws

Vee & Logistiek: tropenrooster exportkeuring

Zoetermeer - De brancheorganisatie voor diertransporten, Vee & Logistiek Nederland heeft de NVWA gevraagd om extra openingstijden te hanteren in verband met de hittegolf.

Voorzitter Henk Bleker van Vee & Logistiek Nederland heeft de NVWA gevraagd om exportkeuringen ook te doen op tijdstippen waarop het minder warm is, zodat transporteurs ook 's avonds, 's nachts en en in de vroege ochtend kunnen rijden. "Een tropenrooster dus." De NVWA zal woensdag reageren op het verzoek.
Bleker roept transporteurs van vee op om extra op de dieren te letten tijdens het transport in verband met de hitte en waar mogelijk te rijden op de dagdelen dat het minder warm is. "Veel transporteurs hebben auto's met ventilatie of airconditioning in de dierverblijven, maar dat heeft niet iedereen. Het is niet verplicht", zegt Bleker. Ook raadt Bleker af om stil te gaan staan tijdens de transporten, omdat het dan snel warm wordt in de dierverblijven. Helemaal afraden om te gaan rijden met de dieren doet Vee & Logistiek Nederland niet. "Wanneer het warmer is dan 35 graden worden er geen exportcertificaten afgegeven, dus dan wordt er niet meer gereden", legt Bleker uit.

Ook andere bedrijven nemen extra maatregelen in verband met de hitte. Het destructiebedrijf Darling Ingredients (Rendac) zal zaterdag een volledige dienst draaien in geheel Nederland, zo laat een woordvoerder weten. Dat betekent dat in tegenstelling tot normaal ook op zaterdag kadavers worden opgehaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.